Speciali, το πρώτο supercar της Italdesign (pics)

Νίκος Τσιώκος
Speciali, το πρώτο supercar της Italdesign (pics)
Δεν άργησε να έρθει το πρώτο supercar της Italdesign και αυτό ονομάζεται Speciali, που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις.

Η Italdesign ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τη δημιουργία της Italdesign Automobili Speciali, η οποία θα αφιερωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή αυτοκινήτων. Μάλιστα, δεν άργησε να έρθει το πρώτο supercar από την ιταλική φίρμα, της οποίας τα ηνία έχει η Lamborghini.

Αυτό, λοιπόν, έχει την ονομασία Speciali και... φοράει έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα 5.2 λίτρων, όμως δίχως να είναι γνωστή η ισχύς του. Αν και οι ίδιοι κινητήρες στο Audi R8 και στη Lamborghini Huracan αποδίδουν 610 ίππους και 560 Nm ροπή, τη στιγμή που θέλει μόλις 3,2 δεύτερη για επιτάχυνση από στάση σε 100 χλμ./ώρα και μπορεί να φτάσει τα 330 χλμ./ώρα μέγιστη ταχύτητα.

Από εκεί και πέρα, οι διαστάσεις του εν λόγω μοντέλου είναι 4,847 μ. Μήκος, 1,970 μ. πλάτος, και 1,204 μ. ύψος, ενώ το σασί είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο.

Τέλος, να σημειώσουμε πως στην παραγωγή θα βγουν μόλις πέντε αυτοκίνητα, με την κατασκευή να γίνεται στο εργοστάσιο Μονκαλιέρι στο Τορίνο, το οποίο είναι της εταιρείας που μέχρι τώρα ασχολούταν με τον σχεδιασμό και τη μηχανολογία, τη στιγμή που η τιμή του δε θα πέσει κάτω από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Κάτι που, όπως είναι λογικό, σημαίνει ότι θα είναι για... βαθιές τσέπες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!