Οι Καναδοί ξέρουν και ψηφίζουν Subaru

Πέτρος Πιτσίνης
Οι Καναδοί ξέρουν και ψηφίζουν Subaru
Το Forester αναδείχθηκε SUV της χρονιάς 2017 από τον Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου στο μακρινό και με πολύ απαιτητικές οδικές συνθήκες Καναδά.

Με τις καιρικές συνθήκες στη χώρα τους να φλερτάρουν συνεχώς τον όρο «ακραίες», οι Καναδοί σίγουρα ξέρουν να εκτιμήσουν ένα καλό SUV. Και δίνει ιδιαίτερη αξία στη Subaru το γεγονός ότι το Forester, το μεσαίο τετρακίνητο μοντέλο της, κατέκτησε την ανώτατη διάκριση στην κατηγορία του για το 2017 σύμφωνα με το Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου του Καναδά (AJAC). Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Τορόντο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Subaru Forester 2017 είχε ήδη διακριθεί ως το καλύτερο νέο SUV της κατηγορίας του στον Καναδά και ήταν ένας από τους τρεις φιναλίστ που συναγωνίζονταν για τον κορυφαίο τίτλο του AJAC για το SUV της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης του AJAC για την ανάδειξη του καναδικού SUV της χρονιάς, εκτός από τους ειδικούς δημοσιογράφους περιλαμβάνει και απλούς οδηγούς. Οι οποίοι δοκιμάζουν το αυτοκίνητο σε δημόσιους δρόμους και δίνουν την δική τους οπτική για το κάθε μοντέλο. Οι αξιολογήσεις των δημοσιογράφων βασίζονται σε λεπτομερή κριτήρια εφ’ όλης της ύλης, από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έως την χωρητικότητα των αποθηκευτικών χώρων, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν τα καλύτερα νέα αυτοκίνητα στις διάφορες κατηγορίες.

"Η διάκριση του Subaru Forester 2017 έρχεται μετά από ένα εξαιρετικό έτος. Το 2016, η Subaru είχε πρωτοφανή επιτυχία στις πωλήσεις και αυτό το βραβείο από τον AJAC είναι η απόδειξη της αξίας του Subaru Forester", δήλωσε ο Σίρο Ότα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Subaru Canada.

Ο AJAC, είχε αναδείξει επίσης το Legacy ως Καναδικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2015 και Outback ως καλύτερο νέο SUV (κάτω από 35.000$) για το 2015. Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι τόσο οι ειδικοί όσο και οι καταναλωτές, συμφωνούν ότι τα αυτοκίνητα της Subaru διαθέτουν ένα εξαιρετικά ισορροπημένο μίγμα απόδοσης, ιδανικό για τις πιο απαιτητικές συνθήκες κίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!