Πολλά άλογα για το γρήγορο Toyota Yaris

Πέτρος Πιτσίνης
Πολλά άλογα για το γρήγορο Toyota Yaris
Το κορυφαίο μικτό ιαπωνικό μοντέλο που θα δούμε στη Γενεύη θα χαιρετίσει τον ανταγωνισμό και θα τον αφήσει αρκετά πίσω, χάρη στην κορυφαία του ισχύ.

Με κινητήρα 1.8 ίππων ο οποίος θα είναι υπερτροφοδοτούμενος, όχι από υπερσυμπιεστή εξάτμισης (turbo) αλλά από μηχανικό (compressor), θα κάνει το ντεμπούτο του το Toyota Yaris GRMN όπως θα είναι η ονομασία του. Αυτό ωστόσο που θα του δώσει την ώθηση να αφήσει πίσω του τον ανταγωνισμό, θα είναι οι «περισσότεροι από 210 ίπποι» ισχύος, όπως επίσημα ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία.

Το ταχύτερο όλων των Yaris και ίσως και της κατηγορίας των μικρών GTi, στην οποία πρωτοσταστούν τα 208 GTi, Fiesta ST, Polo GTi και Clio RS, είναι βασισμένο πάνω στο τρίθυρο αμάξωμα της ανανεωμένης έκδοσης του μοντέλου, η οποία επίσης θα λανσαριστεί στη Γενεύη στις 7 Μαρτίου 2017.

Με μεγάλους τροχούς 18 ιντσών, έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, διαφορετικούς προφυλακτήρες και χρωματικές πινελιές στο αμάξωμα, θα τονίζει όσο χρειάζεται την «κακία» του και το δυναμισμό του.

Εσωτερικά θα υπάρχουν μπάκετ καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις και σπορ πινελιές σε όργανα, επενδύσεις και πεντάλ, ολοκληρώνοντας τη δυναμική εικόνα του GRMN. Λίγο άσχετο το ονοματάκι είναι η αλήθεια, με τα τέσσερα γράμματα να μπερδεύουν και να μην είναι εύκολα κατανοητά. Αν μάλιστα διαβάσετε και το πλήρες ανάπτυγμα (Gazoo Racing Masters of Nurburgring) θα χάσετε, δικαίως, τη μπάλα.

Εμείς ας το θυμόμαστε ως Gazoo και θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν ο θρόνος της κατηγορίας του ανήκει, παρά την απουσία της Toyota από τη μικρή αυτή ομάδα των γρήγορων αυτοκινήτων πόλης για πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!