Αντίπαλο της Panamera ετοιμάζει η Mercedes

Πέτρος Πιτσίνης
Αντίπαλο της Panamera ετοιμάζει η Mercedes
Με τη βοήθεια της AMG, η Mercedes ετοιμάζει την αντικαταστάτη της CLS με την ονομασία GT4, για να ανταγωνιστεί το κορυφαίο τετράθυρο μοντέλο της Porsche.

Η κατηγορία των πολυτελών τετράθυρων coupe γνωρίζει μεγάλη άνθηση, με τις πωλήσεις της Porsche Panamera να έχουν ξεπεράσει τις 30.000 σε Ευρώπη και Αμερική το 2016.

Αντίστοιχα, BMW 6 Grand Sport και Audi A7/S7 κερδίζουν όλο και περισσότερους αγοραστές, καθιστώντας τη Mercedes το «φτωχό συγγενή» της κατηγορίας.

Αυτά όμως είναι τα δεδομένα μέχρι την ημερομηνία έναρξης της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη, στις 7 Μαρτίου, όπου η Mercedes θα παρουσιάσει την AMG GT4. Αυτή θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη και στην αισθητική της σειράς των σπορ GT της AMG και θα χρησιμοποιεί το κοινό πλαίσιο MRA όλων των πισωκίνητων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας.

Κάτω από το μακρύ και χαμηλό καπό της GT4 θα βρίσκεται ο γνωστός τετράλιτρος V8 με τα δύο turbo και απόδοση λίγο πάνω από τους 600 ίππους στην έκδοση S και λίγο κάτω στην απλή. Επίσης το μοντέλο θα διαθέτει μετάδοση σε όλους τους τροχούς, μαζί με το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της μάρκας.

Δύο πόρτες έχει η ζωή και η GT, η GT4 όμως θα έχει τέσσερις και, παρά τις σημαντικά αυξημένες διαστάσεις, αναμένεται να είναι ελαφρύτερη της σπορ διθέσιας αδελφής της χάρη στην ευρεία χρήση αλουμινίου και ατσαλιού υψηλής αντοχής για την κατασκευή του αμαξώματος.

Μαζί με αναμενόμενο hypercar Project 1 που θα έχει τεχνολογία απευθείας από τα μονοθέσια της F1, η GT4 θα είναι το τρίτο μοντέλο αμιγούς σχεδίασης της AMG –και όχι κάποια έκδοση στη γκάμα της Mercedes. Έτσι η εταιρεία γιορτάζει τα 50 χρόνια της με τρία αποκλειστικά δημιουργήματα κα συνολικά 31 εκδόσεις με το όνομά της εντός της Mercedes, ενώ οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεπεράσουν τις 80.000 μέσα στο 2017. Προλειαίνεται με αυτό τον τρόπο να αποτελέσει μια νέα αυτόνομη μάρκα εντός του ομίλου Daimler.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!