Να σαρώσει στο Rallycross θέλει η Peugeot

Πέτρος Πιτσίνης
Να σαρώσει στο Rallycross θέλει η Peugeot
Με τρία 208 WRX που θα οδηγεί ο Λεμπ και οι αδερφοί Χάνσεν, η Peugeot βάζει στόχο για το πρωτάθλημα τόσο των ομάδων, όσο και των οδηγών.

Ο θρίαμβος στο Ντακάρ είναι προφανές ότι άνοιξε την όρεξη της γαλλικής μάρκας για περισσότερους τίτλους. Έχει άλλωστε ιστορία στο Rallycross, καθώς κέρδισε τον τίτλο των ομάδων το 2015 και ήταν δεύτερη το 2016. Άλλωστε ο διευθυντής της Peugeot Sport Μπρούνο Φαμίν ήταν κατηγορηματικός: «Ο στόχος είναι να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Πήραμε τον τίτλο των ομάδων το 2015, είμαστε δεύτεροι το 2016 και τώρα θέλουμε πίσω τόσο αυτόν, όσο και τον τίτλο των οδηγών».

Με το 208 WRX να έχει δεχτεί πολλές βελτιώσεις για το 2017, η ομάδα Peugeot Hansen είναι περισσότερο από αισιόδοξη, καθώς διαθέτει και άριστο ανθρώπινο δυναμικό. Πρώτος και καλύτερος ο Σεμπαστιέν Λεμπ, εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι. Στη δεύτερη πλήρη χρονιά του στο Rallycross, θεωρεί ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. «Έμαθα πολλά την πρώτη χρονιά συμμετοχής μου στο θεσμό. Πλέον θέτουμε τον πήχη ψηλότερα και εγώ επιθυμώ να προσθέσω έναν ακόμα τίτλο στο ενεργητικό μου», δήλωσε ο Γάλλος πρωταθλητής.

Μαζί με τον Λεμπ o Τίμι Χάνσεν θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το δεύτερο 208 προδιαγραφών 2017. Ο rookie αδελφός του Κέβιν, μόλις 18 ετών αλλά πολλά υποσχόμενος, θα έχει πλήρη συμμετοχή τη φετινή σεζόν σε όλους τους αγώνες, αλλά με το περσινό 208. Καθώς είναι η πρώτη του χρονιά στο άθλημα, στόχος είναι να αποκτήσει εμπειρία και να αποδείξει ότι να φέρει αποτελέσματα με βάση την έμφυτη ταχύτητα που τον διακρίνει.

Η ομάδα στρέφει τώρα την προσοχή της στις δοκιμές και την γνωριμία με τον νέο αυτοκίνητο, καθώς οι αγώνες αργούν ακόμα, με τον πρώτο να πραγματοποιείται την 1η Απριλίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!