H Mercedes θα βλέπει την πλάτη μας αν…

Πέτρος Πιτσίνης
H Mercedes θα βλέπει την πλάτη μας αν…
Ο Κρίστιαν Χόρνερ υποστηρίζει ότι η Red Bull είναι έτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της F1 το 2017, εφ’ όσον της το «επιτρέψει» η Renault.

Κινητήριας μονάδας βοηθούσης, η Red Bull νοιώθει έτοιμη να επικρατήσει τόσο απέναντι στη Ferrari, όσο και στη Mercedes. Η δεύτερη είναι φυσικά η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς με τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, όπως υποστηρίζει σε δηλώσεις του ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

Ο Βρετανός διευκρινίζει πως δεν έχει αμφιβολία ότι το πλαίσιο της Red Bull θα είναι ανταγωνιστικό. Ωστόσο, λόγω των φετινών απαιτήσεων ισχύος μετά τις μεγάλες αλλαγές σε ελαστικά, γεωμετρία, διαστάσεις και αεροδυναμική, οι κινητήρες θα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα των μονοθέσιων.

«Εφ’ όσον η Renault πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της όσον αφορά τη φετινή μονάδα ισχύος, τότε έχουμε όλα τα φόντα να κάνουμε πολύ δύσκολη τη ζωή στις Mercedes και Ferrari» δήλωσε το αφεντικό των κόκκινων ταύρων. Για να συμπληρώσει πως «ξέρω ότι είχαν ένα πολύ δύσκολο χειμώνα και έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο (σ.σ. εννοεί τη Renault). Πρόκειται για μια εντελώς νέα μονάδα, με πολλές δυνατότητες. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε δύο εξαιρετικούς οδηγούς και μια πολύ δεμένη ομάδα, με έντονο πνεύμα αλληλεγγύης και ανταγωνισμού».

Προς το παρόν ο ανταγωνισμός οδηγών και ομάδων πραγματοποιείται μόνο μέσα από δηλώσεις, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν πολλαπλούς στόχους, πολύ πέραν των προφανών. Δεν έχουν μείνει ωστόσο πολλές μέρες έως τις 27 Φεβρουαρίου, όπου ξεκινούν οι πρώτες δοκιμές στη Βαρκελώνη. Και εκεί θα δούμε κατά πόσο τα λόγια έχουν αντίκρισμα και στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!