Δύο ακόμα SUV από την Alfa Romeo

Πέτρος Πιτσίνης
Δύο ακόμα SUV από την Alfa Romeo
Η αναγέννηση της ιταλικής εταιρείας θα γίνει μέσω μοντέλων crossover, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FCA Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Μπορεί η Stelvio, να είναι το πρώτο αλλά δεν θα είναι το μόνο SUV της Alfa Romeo, όπως αποκάλυψε πρόσφατα μέσω Instagram το αφεντικό του ομίλου Fiat – Chrysler, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Μάλιστα ο επικεφαλής της μάρκας ενημέρωσε ότι τα δύο νέα crossover που θα προστεθούν στη γκάμα θα τοποθετηθούν το μεν στην μεγάλη – πολυτελή κατηγορία και το άλλο σε αυτή των συμπαγών, συμπληρώνοντας έτσι ιδανικά τη Stelvio. Η τελευταία, με μήκος αμαξώματος 4,687 μέτρα, εντάσσεται στην κατηγορία των μεσαίων crossover κύρους, όπου έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί τα Audi Q5, Mercedes GLC και BMW X3.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Stelvio αναμένεται να είναι ο σπορ χαρακτήρας της και οι δυναμικές της επιδόσεις, που θα της δώσουν και μια διακριτή θέση ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Περισσότερα σχετικά με το αν τα νέα μοντέλα θα βασίζονται στο πλαίσιο της Giulia, όπως και η Stelvio, δεν ανακοινώθηκαν, αυτό που ωστόσο έγινε γνωστό είναι ότι θα παρουσιαστούν προς το τέλος του 2018 και αρχές του 2019.

Οι πωλήσεις της Stelvio ξεκινούν άμεσα στην Ευρώπη, με την έκδοση First Edition και κινητήρα 2.0 λίτρων ισχύος 280 ίππων. Στις ΗΠΑ, όπου η μάρκα επιστρέφει με τα νέα της μοντέλα, θα κάνει την εμφάνισή της μετά το καλοκαίρι του 2017.

Όπως όλα δείχνουν η ιταλική εταιρεία βασίζει πολλά στις συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις των SUV, όπου ωστόσο ο ανταγωνισμός από το γερμανικό κατεστημένο είναι εξαιρετικά σκληρός.

Εικόνα: Alfa Romeo Stelvio

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!