Έρχεται από την Αμερική να κατακτήσει το Ring (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Έρχεται από την Αμερική να κατακτήσει το Ring (video)
Η έκδοση παραγωγής του SCG003S υπόσχεται να σπάσει με άνεση το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Το περιμένουμε από το 2015, που όπως και το 2017 θα παρουσιαστεί, σε έκδοση παραγωγής αυτή τη φορά, στη διεθνή έκθεση της Γενεύης.

Η δημιουργία του συλλέκτη και ιδιοκτήτη αγωνιστικής ομάδας Τζιμ Γκλίκενχαουζ έχει το πλήρες όνομα Scuderia Cameron Glickenhaus 003S και είναι ένα supercar με εμφανείς τις σχεδιαστικές και αεροδυναμικές επιρροές από τα πρωτότυπα των αγώνων αντοχής.

Ο κατασκευαστής του υπόσχεται απίστευτες επιδόσεις στην πίστα, με κάθετη δύναμη που θα φτάνει τα 700 κιλά και πλευρική επιτάχυνση 2g στις στροφές. Με αυτά τα δεδομένα, στοχεύει στον ταχύτερο χρόνο γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ, που προσδιορίζει στα 6 λεπτά και 30’’, δηλαδή κατά περίπου 30 δλ. μικρότερο από αυτό της Porsche 918 Spyder που κατέχει το ρεκόρ.

Μεγάλες βλέψεις για ένα μοντέλο που μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει μόνο σε αγώνες και όχι με προδιαγραφές κανονικής παραγωγής, αν και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν αστειεύονται. Πλαίσιο από ανθρακονήματα, βάρος περίπου στον τόνο και ένας κινητήρας 4.4 λίτρων V8 με δύο turbo και απόδοση 800 ίππων τοποθετημένος στο κέντρο, αρκούν για να κεντρίσουν τη φαντασία.

Μέσω ενός κιβωτίου 7 σχέσεων, η ισχύς θα φτάνει στους πίσω τροχούς και θα είναι ικανή να εξασφαλίσει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 3 δλ. και τελική ταχύτητα πλέον των 350 χλμ./ώρα.

Εμείς ελπίζουμε απλώς να βρει το μοντέλο το δρόμο προς την παραγωγή, καθώς είναι εντυπωσιακό τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά. Έστω και να το προσδοκώμενο κόστος των πλέον του 1.000.000 δολαρίων, το καθιστά απαγορευμένο καρπό –τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!