Επιστρέφει το κινέζικο hypercar των 1.030 ίππων

Πέτρος Πιτσίνης
Επιστρέφει το κινέζικο hypercar των 1.030 ίππων
Με την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού της υπέρ αυτοκινήτου, που θα διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα TREV, θα εμφανιστεί η κινεζική εταιρεία Techrules στη διεθνή έκθεση της Γενεύης.

Στην ίδια έκθεση το 2016, η Techrules είχε παρουσιάσει το GT96 TREV. Φέτος έρχεται με μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση, αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τους Φαμπρίτσιο και Τζιορτζέτο Τζιουτζιάρο.

Η νέα της υλοποίηση, το όνομα της οποία δεν αποκάλυψε, θα διαθέτει το σύστημα κίνησης TREV, που είναι το αρκτικόλεξο του Turbine Recharging Electric Vehicle. Mια μικρή σε μέγεθος τουρμπίνα, η οποία λειτουργεί με διάφορα καύσιμα, κινεί σε σειρά μια γεννήτρια, η οποία με τη σειρά της φορτίζει τις μπαταρίες της κατασκευής. Με τη βοήθεια λοιπόν της τουρμπίνας και μια πλήρη φόρτιση από το οικιακό δίκτυο, η Techrules υποστήριζε το 2016 ότι το πρωτότυπο GT96 μπορούσε να καλύψει 2.000 χιλιόμετρα απόστασης, με κατανάλωση καυσίμου –για τη λειτουργία της τουρμπίνας/γεννήτριας- μόλις 0.18 λίτρα/100 χλμ. Αποδίδοντας, ταυτόχρονα, 1.030 ίππους μέσω έξι ηλεκτρικών κινητήρων –δύο για τους εμπρός και τέσσερις για τους πίσω τροχούς.

Μένει να δούμε αν αυτές οι προδιαγραφές έχουν διατηρηθεί στο μοντέλο παραγωγής, που σύμφωνα με την εικόνα και κάποιες πληροφορίες που δόθηκαν, θα έχει τριθέσια διάταξη, με τον οδηγό στο κέντρο της καμπίνας. Πάνω από τα κεφάλια των τριών θα υπάρχει διαφανές κάλυμμα, ακριβώς όπως στα αεροπλάνα, ενώ το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά εξαιρετικής αντοχής.

Αυτά, μαζί με μια μέτριας ποιότητας εικόνας είναι τα στοιχεία που γνωρίζουμε έως αυτή τη στιγμή. Ωστόσο η υλοποίηση της Techrules, μαζί με πολλές αντίστοιχες που έρχονται υπό μορφή χιονοστιβάδας από την Κίνα, δείχνουν την τεχνολογική έξαρση στην πολυπληθή αυτή χώρα, που έχει καν κάνει κυρίως με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Λογικά, καθώς αυτά αποτελούν το μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!