Επετειακό μονοθέσιο από τη Sauber (pics)

Νίκος Τσιώκος
Επετειακό μονοθέσιο από τη Sauber (pics)
Νέα χρώματα, το άσπρο και το χρυσό, πρόσθεσε στο νέο της μονοθέσιο η Sauber, που γιορτάζει τα 25 χρόνια στη Formula1.

Αν και έχουν, ήδη, διαρρεύσει οι πρώτες εικόνες από τη Williams, η Sauber είναι ουσιαστικά η πρώτη ομάδα που πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου. Αυτό έχει νέα χρώματα, καθώς έχει... ντυθεί στο καθιερωμένο μπλε, στο άσπρο και στο χρυσό στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια της ομάδας του Χίνβιλ στη Formula1.

Ο λόγος για τη C36, που είναι... προσαρμοσμένη στους νέους κανονισμούς, που φέρνουν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μία νέα εποχή. «Δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στην αεροδυναμική αντί να αυξήσουμε την κάθετη δύναμη.

Οι μεγάλες ομάδες έχουν ένα πλεονέκτημα, όταν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, αλλά παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των Ελβετών, Γιοργκ Ζάντερ. «Έχουμε καλές ευκαιρίες να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί και να επιστρέψουμε σε προηγούμενες επιτυχίες στη Formula1.

Ήδη έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα για να χτίσουμε τα θεμέλια για το μέλλον. Πρέπει να βελτιωθούμε. Με τη Sauber C36 Ferrari έχουμε τις βάσεις και τους πόρους να εξελιχθούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θα είναι σημαντικό να καθιερωθούμε στη μέση της βαθμοογίας», είπε, από τη μεριά της, η Μόνισα Κάλτενμπορν.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Sauber έχει νέους επενδυτές, με στόχο να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών. Έτσι, συνέχεια στις παρουσιάσεις θα δοθεί την Τρίτη (21/2) με την R.S.17 της Renault στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!