Ναι μεν αλλά... λέει ο Ρόσι

Γιώργος Βαρίνος
Ναι μεν αλλά... λέει ο Ρόσι
Ακόμα «αμφιβάλλει» ο «Ντόκτορ» καθώς ο Ιταλός άσος βρέθηκε στην 12η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα, ενώ και από πλευράς ρυθμού δεν είναι ικανοποιημένος στις δοκιμές που έγιναν στο Φίλιπ Άϊλαντ.

«Πολλές αλλαγές, πολλή δουλειά, αλλά δεν λύσαμε πολλά», με αυτά τα λόγια ο Βαλεντίνο Ρόσι κάνει μια σύνοψη των δοκιμών στην Αυστραλία. Ο Ιταλός άσος ήταν στην 12η θέση και συγκρινόμενος μάλιστα με τον Βινιάλες πάνω στην ίδια μοτοσυκλέτα, τόσο στον ένα γύρο, όσο και σε ρυθμό αγώνα, τα πράγματα φαίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Και ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν ψάχνει για δικαιολογίες... «Δουλέψαμε σκληρά και δοκιμάσαμε πολλά, ειδικά για να έχουμε καλύτερο ρυθμό με φθαρμένα ελαστικά, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι ικανοποιημένος. Έκανα πολλούς γύρους και στο τέλος κουράστηκα και δεν προσπάθησα καν να κάνω ένα γρήγορο γύρο. Έχουμε ακόμα αμφιβολίες... θα προσπαθήσουμε να πάρουμε άλλο μονοπάτι στο Κατάρ. Με τα καινούργια ελαστικά είμαστε δυνατοί, πρέπει να βελτιωθούμε και με τα φθαρμένα. Στην Μαλαισία έκανα καλό χρόνο και ήμουν πιο κοντά. Εδώ τα πράγματα ήταν λίγο χειρότερα. Ήταν ένα δύσκολο τεστ για εμένα και δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Εδώ είναι μια περίεργη πίστα, αλλά όλοι ήταν γρήγοροι και όπως στην Μαλαισία, οι ταχύτεροι ήταν οι Βινιάλες και Μάρκεζ. Πρέπει να δουλέψουμε για να μειώσουμε την απόσταση».

Πέρα από τα αρνητικά, υπήρχαν και μερικά θετικά για τον Ρόσι: «Η μοτοσυκλέτα δεν είναι κακή και δουλέψαμε στα ηλεκτρονικά ενώ και ο κινητήρας είναι καλός. Έχουμε κι άλλα να κάνουμε όμως και θα δούμε πως θα πάει στο Qatar».

Το νέο πλαίσιο της M1 αρέσει στον Βαλεντίνο Ρόσι και θεωρεί ότι το ίδιο ισχύει και για τον Βινιάλες. Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι θα βοηθήσει τους μπλε στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα και στην απόδοση με τα φθαρμένα ελαστικά, όμως όπως είπε ο Βάλε: «Δουλέψαμε για να προστατεύσουμε το πίσω ελαστικό, αλλά για να είμαι ειλικρινής, μετά από μερικούς γύρους παραήμουν αργός».

Τέλος, δοκίμασε και τα νέα ελαστικά της Michelin: «Είναι αρκετά καλά. Όμως δυσκολεύτηκα με τα μπροστινά, επειδή παραήταν μαλακά. Όμως για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν αυτό το βασικό μου πρόβλημα».

Δύσκολα ξεκινάει η σεζόν για τον Ιταλό γερόλυκο σουπερστάρ.

Πηγή www.motograndprix.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!