Ιπτάμενα ταξί στο Ντουμπάϊ (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ιπτάμενα ταξί στο Ντουμπάϊ (vid)
Πόσο κοντά είμαστε στις αυτόνομες επανδρωμένες πτήσεις με γιγάντια drones? Πολύ κοντά ισχυρίζεται η Ehang που έχει ήδη έτοιμο το μοντέλο Ehang 184 MegaDrone.

Πέρυσι, η κινέζικη Ehang παρουσίασε ένα γιγάντιο πρωτότυπο που πετούσε απροβλημάτιστα. Φέτος η Ehang έχει έτοιμο εκτός από το μοντέλο παραγωγής 184 MegaDrone και το κέντρο ελέγχου που θα ελέγχει τις πτήσεις αυτού του μοναδικού οχήματος. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα quadrocopter με 4 διπλές έλικες που μπορεί να φιλοξενήσει ένα άτομο με βάρος έως και 220 κιλά στη μικρή καμπίνα του. Το 184 MegaDrone έχει ανώτατη οροφή 11.500 ποδιών και μπορεί να πετάξει 30 έως 40 μίλια με μια φόρτιση της μπαταρίας του.

Στο
Ehang 184 MegaDrone που προορίζεται για ιπτάμενο ταξί, ο επιβάτης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Μπαίνει απλώς μέσα, επιλέγει το σημείο προορισμού και μέσω των κέντρων ελέγχου για την παρακολούθηση και τη διαχείριση του στόλου των 84 MegaDrones, η εταιρεία «πετά» το όχημα από χιλιάδε μίλια μακρυά με απόλυτη ασφάλεια. Η Ehang έχει ήδη κατασκευάσει το πρώτο κέντρο ελέγχου της στην Κίνα, το οποίο και έχει λάβει άδεια για αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ώστε να πετούν εκεί. Η Ehang ελπίζει να πωλήσει το ολοκληρωμένο σύστημα αυτόνομης ιπτάμενης μεταφοράς ως υπηρεσία, κάτι σαν ένα ιπτάμενο Uber.

Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η πανίσχυρη FAA, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν δίνει άδεια πτήσης στο
Ehang 184 MegaDrone για πτήση στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Ωστόσο η Ehang έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση του Ντουμπάϊ να αρχίσουν πτήσεις πάνω από την θάλασσα, το καλοκαίρι του 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!