Σε ποιο αυτοκίνητο υπάρχει λειτουργία «θέλω τη μαμά μου»; (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Σε ποιο αυτοκίνητο υπάρχει λειτουργία «θέλω τη μαμά μου»; (pics & vid)
Είναι αστείο αλλά όχι πλάκα. Δείτε ποιο αυτοκίνητο έχει στο menu του συστήματος infotainment την επιλογή «θέλω τη μαμά μου» και γιατί.

Αυτοκίνητο με χιούμορ; Ναι και μάλιστα όχι κάποιο που αποτελεί μετατροπή του ιδιοκτήτη του. Στο menu του συστήματος infotainment του νέου Tesla S P100D με το σύστημα Ludicrous Plus, υπάρχει διακόπτης με την επιλογή «θέλω τη μαμά μου». Γιατί όμως;

Το Ludicrous Plus είναι ένα σύστημα που διαθέτουν τα μοντέλα της Tesla, το οποίο εξασφαλίζει απίστευτη επιτάχυνση. Συγκεκριμένα, το μοντέλο Tesla S P100D επιταχύνει με τη χρήση του συστήματος από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο λίγο μεγαλύτερο των 2,4 δευτερολέπτων, τον χαμηλότερο για αυτοκίνητο παραγωγής.

Το Tesla S P100D είναι αμιγώς ηλεκτρικό και οι κινητήρες του αποδίδουν συνολική ισχύ 762 ίππων και τεράστια ροπή, άμεσα διαθέσιμη. Έτσι, παρά το μεγάλο βάρος που αγγίζει τους δύο τόνους, καταφέρνει να έχει εκπληκτική επιτάχυνση.

Για να επιτύχει ωστόσο κάποιος αυτό το εξωφρενικό αποτέλεσμα, πρέπει να χρησιμοποιήσει και το… εξωφρενικό πρόγραμμα απόδοσης, όπως ελεύθερα θα μεταφράζαμε το –επίσης χιουμοριστικό όνομα- του συστήματος Ludicrous Plus.

Αυτό γίνεται μέσω της μεγάλης οθόνης σχήματος tablet του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου. Όταν λοιπόν ο οδηγός επιλέξει το Ludicrous mode μέσα από τα διαθέσιμα προγράμματα λειτουργίας, τότε το σύστημα μέσω ενός νέου μηνύματος τον ρωτά: «Είστε σίγουρος ότι θέλετε να πιέσετε στο όριο; Αυτή (η επιλογή) θα επιταχύνει τη φθορά του κινητήρα, της μετάδοσης και της μπαταρίας». Οι επιλογές λοιπόν του οδηγού είναι δύο «Ναι το θέλω» και «Όχι, θέλω τη μαμά μου».

Προφανώς οι νέοι σε ηλικία τεχνικοί ψηφιακών συστημάτων που εργάζονται στην εταιρεία αλλά και οι υπεύθυνοι του marketing, θέλησαν να δώσουν μια διαφορετική νότα σε ένα ούτως ή άλλως «παράλογο» σύστημα για ένα οικογενειακό, πολυτελές και πανάκριβο αυτοκίνητο όπως το Tesla S P100D, που στις ΗΠΑ κοστίζει περίπου 140.000 δολάρια. Το οποίο όμως, κάνει τους ιδιοκτήτες του περήφανους. Έτσι, σχεδόν ποτέ κανείς τους δεν πατά το κουμπί της επιλογής «θέλω τη μαμά μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!