Το νέο Discovery ανακάλυψε τους οικογενειάρχες (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το νέο Discovery ανακάλυψε τους οικογενειάρχες (video)
Με 7 θέσεις επιβατών, τεράστιους χώρους και εξοπλισμό που ξεπερνά τη φαντασία, το νέο Land Rover Discovery είναι το ιδανικό όχημα για να γνωρίσεις τον κόσμο.

Από το 1989 που παρουσιάστηκε η 1η γενιά του, το Land Rover Discovery αποτελεί το όχημα αναφοράς στα μεγάλα οικογενειακά SUV.

Στην πέμπτη γενιά του το αυτοκίνητο πραγματικά εντυπωσιάζει, τόσο τεχνολογικά, όσο και χωροταξικά. Το αμάξωμα, με μήκος 4,97μέτρα και πλάτος 2,073, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, όπως επίσης και οι αναρτήσεις. Έτσι, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, είναι κατά μισό τόνο πιο ελαφρύ –συγκεκριμένα 480 κιλά!

Το γεγονός αυτό έχει μόνο θετικά αποτελέσματα. Τη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων, με ταυτόχρονη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και των επιδόσεων.

Ταυτόχρονα όμως με την ουσία, οι σχεδιαστές της μάρκας φρόντισαν και τη σιλουέτα του νέου Disco. Το αυτοκίνητο, παρά το μεγάλο μέγεθος και τον όγκο του, είναι πιο κομψό παρά ποτέ, με δυναμική εμφάνιση και εκλεπτυσμένες αισθητικές λεπτομέρειες. Αυτό ωστόσο που εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο, είναι το εσωτερικό του.

Εντός του νέου Discovery ένα πρωτόγνωρο μίγμα τεράστιων χώρων, κορυφαίας ποιότητας, προσεγμένης αισθητικής και πληρέστατου εξοπλισμού δημιουργεί το ιδανικό όχημα περιπέτειας για 7. Ενήλικες μάλιστα, καθώς όλα τα καθίσματα των επιβατών προσφέρουν το ίδιο πλάτος και άνεση.

Ακόμα και με όλα τα καθίσματα στη θέση τους, το Discovery είναι το μόνο στην κατηγορία που έχει διαθέσιμα και 258 λίτρα για τις αποσκευές. Στην πενταθέσια διάταξη, το νούμερο αυτό εκτοξεύεται στα 1.137 λίτρα και στη διθέσια διάταξη, στα 2.406 λίτρα. Στις εκδόσεις δε με τα πέντε καθίσματα, ο χώρος που φιλοξενεί την τρίτη σειρά καθισμάτων, αφήνει ακόμα 94 λίτρα διαθέσιμα για επιπλέον αποσκευές.

Ο εξοπλισμός του discovery περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό τεσσάρων ζωνών με περσίδες μεταφοράς αέρα προς όλους τους επιβάτες, σύστημα εύκολης πρόσβασης και αναδίπλωσης των καθισμάτων, αυτόματη λειτουργία της πέμπτης πόρτας και φυσικά όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, ακόμα και αυτά που αφορούν τη ρυμούλκηση. Ανάλογα με την έκδοση, δύο συστήματα infotainment με οθόνης 8 ή 10 ιντσών αναλαμβάνουν τη διασκέδαση και τη διασύνδεση των επιβατών.

Στο τεχνικό μέρος του το Discovery είναι ένα πραγματικό Land Rover με απόσταση από το έδαφος 22 ή 28 εκατοστά, ανάλογα αν είναι εξοπλισμένο με τη συμβατική ή την πνευματική ανάρτηση, μόνιμη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς και δυνατότητα περάσματος νερού ύψους έως 80 εκατοστά. Το σύστημα terrain response 2 αναλαμβάνει όλη τη δουλειά, τόσο αυτόματα, όσο και κατ’ επιλογή του οδηγού μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη.

Στα μηχανικά σύνολα δύο τετρακύλινδροι κινητήρες diesel της σειράς Ingenium με απόδοση 180 και 240 ίππους αποτελούν τις βασικές επιλογές, με κορυφαίες έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο επίσης πετρελαίου και απόδοση 258 ίππων και έναν βενζίνης, ίδιου κυβισμού και αριθμού κυλίνδρων, με ισχύ 340 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το ίδιο προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο εξασφαλίζει και τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών από paddles στο τιμόνι. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές ακόμα και με το βασικό κινητήρα των 180 ίππων, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ. και τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα. Μεγάλη είναι και η ικανότητα ρυμούλκησης, η οποία ανάλογα με την έκδοση φτάνει έως τα 3.500 κιλά.

Το νέο Land Rover Discovery 5 με τα μοναδικά χαρακτηριστικά άνεσης, ασφάλειας και δυνατότητας πρόσβασης σε κάθε έδαφος, είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας με τιμές που ξεκινούν από τα 60.100€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!