Γιατί διέλυσαν μια ολοκαίνουρια Porsche;

Πέτρος Πιτσίνης
Γιατί διέλυσαν μια ολοκαίνουρια Porsche;
Η γερμανική εταιρεία διέθεσε μια νέα, δεύτερης γενιάς, Panamera για την εκπαίδευση των πυροσβεστών στη διάσωση από τροχαία ατυχήματα.

Η εικόνα της πυροσβεστικής να κόβει και να διαλύει αυτοκίνητα για τον απεγκλωβισμό των επιβατών τους μετά από ατύχημα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Να το κάνει όμως αυτό σε μια ολοκαίνουρια Porsche και μάλιστα στο κορυφαίο μοντέλο της, την Panamera, φαντάζει ιεροσυλία για όλους τους λάτρεις της αυτοκίνησης.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, η «θυσία» της Panamera είχε μόνο θετικά αποτελέσματα. Το πρώτο αφορά την εκπαίδευση των πυροσβεστών. Αυτοί είχαν τη δυνατότητα να μάθουν το σωστό τρόπο διάλυσης ενός σύγχρονου αυτοκινήτου, ώστε να μην προκληθεί κάποιο δευτερογενές πρόβλημα, πυρκαγιά για παράδειγμα, κόβοντας μαζί με τις λαμαρίνες καλώδια υψηλής τάσης ή σωληνάκια καυσίμου.

Το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα αφορά το κοινωνικό πρόσωπο της Porsche. Καθώς αυτή η Panamera ήταν ένα από τα πρωτότυπα εξέλιξης, δεν θα μπορούσε ποτέ να κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο ούτε και, επομένως, να πωληθεί. Θα απέμενε ένα «κουφάρι», που στην προκειμένη περίπτωση αποτέλεσε το ιδανικό υποκείμενο εκπαίδευσης. Δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία της εταιρείας σε ζητήματα ασφάλειας.

Καμία λοιπόν νοσηρή διάθεση ούτε κάποια τρελή παρόρμηση δεν υπέκρυπτε η διάλυση της Panamera, που έγινε στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής στη Νυρεμβέργη. Ακόμα και έτσι όμως, παραμένει μαχαιριά στην καρδιά κάθε λάτρη των αυτοκινήτων, η διάλυση ενός τόσο ιδιαίτερου και γρήγορου μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!