Τι είπαν Ιανόνε και Ρινς για τη Suzuki GSX-R1000R

Τι είπαν Ιανόνε και Ρινς για τη Suzuki GSX-R1000R

Λίγο πριν ξεκινήσει ο τρίτος γύρος επίσημων δοκιμών του MotoGP στην πίστα του Philip Island, οι δύο αναβάτες της Suzuki Ecstar οδήγησαν τη νέα κορυφαία supersport παραγωγής. 

Τι είπαν Ιανόνε και Ρινς για τη Suzuki GSX-R1000R

Οι νέοι αναβάτες της Team Suzuki Ecstar Αντρέα Ιανόνε και Άλεξ Ρινς, δοκίμασαν τη νέα GSX-R1000R στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία. Η δοκιµή έγινε στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας δημοσιογραφικής παρουσίασης του μοντέλου.

Εξαιτίας των αγωνιστικών γονιδίων της νέας GSX-R1000R οι συγκρίσεις µε την MotoGP αδελφή της ήταν αναπόφευκτες. Οι δυο μοτοσικλέτες έχουν κοινά χαρακτηριστικά αφού η τεχνολογία τους έχει εξελιχθεί στους αγώνες των MotoGP.

Η νέα Suzuki GSX-R1000R είναι η πιο αποδοτική sport μοτοσικλέτα της κατηγορίας της. Η τελευταία της έκδοση παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Κολωνίας το 2016. Η GSX-RR των 1.000 c.c. µε τους 202 ίππους και τα 203 κιλά, είναι η πρώτη µοτοσικλέτα παραγωγής µε αναλογία κιλών/ ίππο 1:1.

Εάν αυτό δεν αρκεί για να συγκριθεί µε την MotoGP αδελφή της, η έκδοση R της GSX-R1000 που δοκίμασαν οι δύο αγωνιζόμενοι είναι εξοπλισμένη µε quick shifter, launch control, Motion Track Traction Control System & Motion Track ABS, το οποίο ελέγχεται από την μονάδα IMU (Inertial Measurement Unit), καθώς και εµπρός πιρούνι Showa BFF και πίσω ανάρτηση BFRC “lite”.

Αντρέα Ιανόνε

 «Για εργοστασιακή µοτοσικλέτα η GSX-R1000R πραγµατικά µε εντυπωσίασε. Ο κινητήρας είναι πολύ δυνατός αλλά ο χειρισµός του είναι φιλικός ακόµη και στους όχι και τόσο έµπειρους αναβάτες. Ταυτόχρονα η µοτοσικλέτα είναι αρκετά επιθετική και για τους έµπειρους. Ο έλεγχός της είναι εξαιρετικός. Για µια ακόµη φορά η Suzuki απέδειξε την ικανότητά της στην κατασκευή ευέλικτων και δυνατών µοτοσικλετών. Το πιο εντυπωσιακό ήταν η ταχύτητα εισόδου στις στροφές της πίστας. Μου θύµισε όλα όσα βρήκα στην GSX-RR MotoGP µοτοσικλέτα µου. Μου αρέσει επίσης το κιβώτιο ταχυτήτων. Το quick shifter είναι µαλακό και ακριβές και προσφέρει άνεση στην οδήγηση».

Άλεξ Ρινς

«Ο χειρισµός της GSX-R1000R είναι εντυπωσιακός. Είναι εύχρηστη και σου δίνει µεγάλη σιγουριά στην οδήγηση όποιο είδος αναβάτη και αν είσαι. Η ισχύς του κινητήρα είναι απίστευτη αλλά την ίδια στιγµή και πολύ εύκολη στο να τη διαχειριστείς. Γενικά, οι αντιδράσεις της µοτοσικλέτας είναι απόλυτα προβλέψιµες και αποτελεσµατικές. Σου δίνει την αίσθηση µιας αγωνιστικής µοτοσικλέτας, πολύ σταθερής στα φρένα. Έχει εξαιρετική ταχύτητα εισόδου στις στροφές µε εντυπωσιακή δύναµη. Μπορείς να απολαύσεις την οδήγηση µαζί της».

 

Best of internet