Πώς θα κατασκευαστεί το supercar των 3 εκατ. ευρώ; (pics)

Gazzetta team
Πώς θα κατασκευαστεί το supercar των 3 εκατ. ευρώ; (pics)
H AM-RB 001 θα είναι το πιο πιστό σε μονοθέσιο της F1 αυτοκίνητο παραγωγής και για τις εκπληκτικές της επιδόσεις θα φροντίσει η Cosworth.

Aston Martin – Red Bull 001 είναι το πλήρες όνομα του ονειρικού αυτοκινήτου που αποκάλυψαν οι δύο εταιρείες και στόχο έχει να κλέψει το στέμμα του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής. Ταυτόχρονα, θα αποτελεί ότι πιο συγγενές με τα μονοθέσια της F1.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Red Bull Racing και έναν από τους κορυφαίους σχεδιαστές αυτοκινήτων F1, τον Άντριαν Νιούι, για την κατασκευή της AM-RB 001 θα συμβάλλουν διάφοροι πολύ εξειδικευμένοι οίκοι, που θα αναλάβουν ο καθένας να δημιουργήσουν το καλύτερο στον τομέα του.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα προέρχεται από την Cosworth και θα είναι ένα σύνολο V12 με κυβισμό 6,5 λίτρα. Η ισχύς του, χωρίς τη χρήση turbo, αναμένεται κοντά στους 900 ίππους, που θα αποδίδονται περίπου στις 10.000 σ.α.λ.

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και η υβριδική μονάδα θα προέρχονται από την κροατική Rimac, την οποία γνωρίζουμε από την κατασκευή του ηλεκτρικού hypercar με την ονομασία Concept One. Η Mutlimatic, η εταιρεία που κατασκευάζει και το πλαίσιο του Ford GT, θα αναλάβει την κατασκευή του αυτοφερόμενου αμαξώματος από ανθρακόνημα. Τέλος το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι κατασκευής Ricardo ενώ τα κεραμικά φρένα της Alcoa.

Στόχος της προσπάθειας όλων είναι το μοντέλο να μην ξεπερνά σε βάρος τα 1.000 κιλά, ενώ η ισχύς του να φτάνει ή να ξεπερνά αυτό το νούμερο. Με προφανές αποτέλεσμα την αναλογία κιλών/ίππο στο 1:1, που θα του δώσει τη δυνατότητα να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, σύμφωνα με τα λεγόμενα των δημιουργών του.

Όπως εξήγησε ο Νιούι, για την κατασκευή ενός τόσο προηγμένου και μικρής παραγωγής hypercar απαιτείται η συνεργασία πολλών μικρότερων εταιρειών με μεγάλη εξειδίκευση, καθώς δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσεις γραμμή παραγωγής για εξαρτήματα τεράστιου κόστους και μικρού όγκου.

Οι AM-RB 001 που θα κατασκευαστούν άλλωστε δεν θα ξεπερνούν τις 150, ενώ 25 θα είναι διαθέσιμες μόνο για χρήση πίστας. Το κόστος θα είναι αστρονομικό, ίσως το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα για καινούριο αυτοκίνητο παραγωγής, καθώς υπολογίζεται να φτάνει κοντά ή και να ξεπερνά τα 3.000.000€. Τα αυτοκίνητα που θα παραγγελθούν αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται στους αρχικούς τους το 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!