Αθήνα - Θεσσαλονίκη χωρίς φόρτιση το ηλεκτροκίνητο Opel (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Αθήνα - Θεσσαλονίκη χωρίς φόρτιση το ηλεκτροκίνητο Opel (pics & vid)
Με βάση τον επίσημο ευρωπαϊκό κύκλο μέτρησης, το ηλεκτρικό Opel Ampera-e μπορεί να καλύψει απόσταση 520 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Με τέτοια αυτονομία, τι μένει στα συμβατικά; Μάλλον τίποτα, ειδικά αν συνυπολογιστούν οι κορυφαίες επιδόσεις και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης του Opel Ampera-e. Και στο τέλος προστεθούν και τα 8 χρόνια εγγύησης ή 160.000 χιλιόμετρα καλής λειτουργίας των μπαταριών.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι με 30 λεπτά φόρτισης, τόσο όσο χρειάζεται οδηγός και επιβάτες να πιούν έναν καφέ, το Opel Ampera-e μπορεί να ανακτήσει ενέργεια για ακόμα 150 χιλιόμετρα, αν συνδεθεί σε ταχυφορτιστή 50 Kw DC.

Πολύ περισσότερο από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Ampera-e είναι ένα πρακτικό αυτοκίνητο. Με μήκος που μόλις ξεπερνά τα 4,1 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε επιβάτες και 381 λίτρα αποσκευών. Καθώς οι μπαταρίες του έχουν ενσωματωθεί στο κάτω μέρος του πλαισίου, δεν μειώνουν το διαθέσιμο χώρο και παράλληλα βρίσκονται όσο πιο χαμηλά και κοντά στο κέντρο βάρους για καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Συμπαγές, πρακτικό, με τεράστια αυτονομία αλλά όχι μόνο. Διότι ο ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 204 ίππων με την τεράστια ροπή των 360 Nm από την πρώτη στροφή λειτουργίας, εξασφαλίζει επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου. Η τελική είναι περιορισμένη για λόγους κατανάλωσης ρεύματος στα 150 χλ,./ώρα, οι επιταχύνσεις όμως είναι συναρπαστικές. Από στάση το Ampera-e επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δλ, ενώ η ενδιάμεση επιτάχυνση από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 4,5 δλ. γεγονός που καθιστά εξαιρετικά σύντομες και ασφαλείς τις προσπεράσεις.

Επιπρόσθετα, με το αυτόματο κιβώτιο του και όντας εντελώς αθόρυβο, το Ampera-e γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος για διαδρομές στην πόλη. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουν ιδιαίτερα και τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, που περιλαμβάνουν αυτόματη στάθμευση, προειδοποίηση πρόσκρουσης, αλλαγής λωρίδας, διατήρηση σταθερής ταχύτητας και απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα και πολλά ακόμα.

Από το αυτοκίνητο δεν λείπει και ένα state of the art σύστημα infotainment με οθόνη 10.2’’ η οποία διαθέτει όλες τις δυνατότητας σύνδεσης με φορητές συσκευές και φυσικά πρόσβαση online.

Το νέο Ampera-e θα ξεκινήσει να διατίθεται σύντομα σε επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη όπου ισχύουν ειδικά προγράμματα επιδότησης αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στη συνέχεια σε ακόμα περισσότερες αγορές.

Εσείς, αλήθεια, πόσο θα κοστολογούσατε ένα αυτοκίνητο με το οποίο δεν θα μπαίνατε ποτέ σε βενζινάδικο –και σχεδόν ποτέ σε συνεργείο;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!