Πουλάει τις Vauxhall, Opel στην Peugeot η GM;

Νίκος Τσιώκος
Πουλάει τις Vauxhall, Opel στην Peugeot η GM;
Η General Motors έχει σκοπό να πουλήσει τις Vauxhall και Opel στην Peugeot, που έχει στον όμιλό της και τις Citroen, DS.

Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση των εταιρειών της επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι η General Motors. Ο λόγος για τις Vauxhall και Opel, τις οποίες σκοπεύει να πουλήσει στο PSA Group, που εκτός από την Peugeot έχει στα ηνία της και τις Citroen, DS.

Η γαλλική φίρμα αναμένεται να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών των Vauxhall και Opel, με το... deal να υπάρχει πιθανότητα να φέρει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. «Στο πλαίσιο των συζητήσεων μας για να επεκτείνουμε την τωρινή μας συνεργασία μιλάμε και για την αγορά της Opel», είπε εκπρόσωπος του PSA, με δεδομένο ότι GM και Peugeot συνεργάζονταν τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις της αμερικανικής μάρκας με τη γαλλική από πλευράς GM, αλλά από τη μεριά του PSA. «Το PSA Group επιβεβαιώνει ότι μαζί με την General Motors ερευνά μερικές στρατηγικές με στόχο την αύξηση του κέρδους και τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητα συμπεριλαμβάνοντας και ενδεχόμενη αγορά της Opel. Δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία», ανέφερε η ανακοίνωση των Γάλλων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!