Σε πελάγη ευτυχίας ο Μάκινεν

Νίκος Τσιώκος
Σε πελάγη ευτυχίας ο Μάκινεν
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Τόμι Μάκινεν, μετά την πρώτη νίκη της Toyota στην επιστροφή της στο WRC. Λάτβαλα: «Η Toyota μου έδωσε κίνητρο».

Μετά την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η Toyota πανηγύρισε και την πρώτη της νίκη, που ήταν η πρώτη ύστερα από 18 χρόνια, και θα είναι λίγο να πούμε ότι ο Τόμι Μάκινεν είναι χαρούμενος γι' αυτή την εξέλιξη. Ο επικεφαλής του πρότζεκτ της ιαπωνικής φίρμας στο WRC πλέει σε πελάγη ευτυχίας τονίζοντας ότι είναι καλύτερη αυτή η νίκη, παρά όταν την πανηγυρίζεις ως οδηγός.

«Δεν μπορώ να βρω λόγια για το πόσο υπερήφανος είμαι. Ήταν έξοχη δουλειά από την ομάδα μας κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να κερδίζεις ως οδηγός, είναι ακόμα καλύτερο. Αρκετός κόσμος πίστευε στο τέλος της περσινής χρονιάς ότι δεν μπορούσαμε να βρισκόμαστε εκεί που είμαστε τώρα.

Δεν ξέραμε πού είναι οι άλλοι και αυτό το έκανε λίγο πιο δύσκολο να πάμε μπροστά και περιμέναμε για τους αγώνες. Μετά το Μόντε, δεν μπορούσαμε να αναλύσουμε πολύ καλά το γενικό πακέτο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Έχουμε κάποια πράγματα στο... τσεπάκι μας για να είμαστε λίγο πιο δυνατοί στο Μεξικό.

Υπάρχουν πολύ μικρές λεπτομέρειες», δήλωσε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC. Από τη μεριά του, ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, αναφέρθηκε στη νίκη του, που ήταν η πρώτη του μετά την περσινή στο Μεξικό, την παρομοίασε με την παρθενική της καριέρας του στον ίδιο αγώνα το 2008 και τόνισε πως η Toyota του έδωσε κίνητρο και τον επανέφερε σε κορυφαίο επίπεδο.

«Έριξα την απόδοσή μου στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν και έχασα λίγη αυτοπεποίθηση. Όταν πήρα την ευκαιρία να οδηγήσω για την Toyota και ξεκίνησα κάτι από την αρχή, ήταν ένα μεγάλο κίνητρο και μία μεγάλη ώθηση.

Υπάρχει καλό πνεύμα στην ομάδα και αυτό με επανέφερε στο επίπεδο που συνήθιζα να είμαι. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Μοιάζει με την πρώτη μου νίκη σε αυτό το Ράλι το 2008. Εκείνη τη χρονιά η νίκη ήρθε ως μεγάλη έκπληξη, όπως και αυτή τη φορά, καθώς μετά την απόδοση του Σαββάτου ήμουν σίγουρος ότι ο Οτ Τανάκ θα κέρδιζε.

Όμως, οι ειδικές την Κυριακή ταίριαζαν στο οδηγικό μου στιλ και στο αυτοκίνητο και μπορούσα να οδηγήσω σε διαφορετικό επίπεδο. Μίλησα στον Τόμι Μάκινεν πριν την ειδική και μου είπε απλά να συνεχίσω από εκεί που ήμουν», ήταν τα λόγια του Φινλανδού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!