Υπερέβαλε εαυτόν λέει ο Ρόσμπεργκ

Γιώργος Βαρίνος
Υπερέβαλε εαυτόν λέει ο Ρόσμπεργκ
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Daily Mail o Ρόσμπεργκ αποκάλυψε πως χρειάστηκε να υπερβάλλει σε τομείς που ποτέ δεν είχε σκεφτεί, για να καταφέρει να νικήσει τον Χάμιλτον.

Μετά την οριστική αποχώρηση του Μίκαελ Σουμάχερ τo 2012, το δίδυμο Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ πέρασε τέσσερις αγωνιστικές σεζόν με τις 3 τελευταίες το 2014, το 2015 και το 2016 να μάχονται οι δύο τους για το πρωτάθλημα. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έδωσε πριν από μια εβδομάδα, μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Daily Mail Nico και είπε πως έπρεπε να γίνει πολύ πιο επιθετικός για να καταφέρει να νικήσει τον Βρετανό. Ο Ρόσμπεργκ κατάφερε να διεκδικήσει και τελικά να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του και μετά κουρασμένος και αποκαμωμένος αποχώρησε σιωπηλά από το άθλημα.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Ρόσμπεργκ ήταν η απόλυτα εστιασμένη προσέγγιση και η πνευματική προετοιμασία που έκανε ώστε να αντιμετωπίσει τα «παιχνίδια μυαλού» που χρησιμοποιεί ο Χάμιλτον.

Ο Ρόσμπεργκ και μια ειδική ομάδα συμβούλων του, εξέτασαν τα video του 2014 και του 2015 με τα λάθη και τις αντιπαραθέσεις του με τον Χάμιλτον ώστε να βρουν τρόπο να τα αντιμετωπίσουν.
Ο ίδιος ο γερμανός αναφέρει: «Ο θυμός είναι μεγαλύτερος αν το πρόσωπο που γνωρίζεις τόσο καλά κάνει κάτι που ξεπερνά τα όρια. Ο Λιούις είναι πολύ καλός στο να ακροβατεί στα όρια του
"ευ αγωνίζεστε" χάρη στις ικανότητές του στην οδήγηση. Είναι έξυπνος, πολύ, πολύ έξυπνος. Στο τέλος της ημέρας, είσαι εσύ που είσαι αποκαμωμένος με όλη αυτή την προσπάθεια να τον αντιμετωπίζεις κάθε στιγμή, μέσα ή έξω από την πίστα. Το βρήκα δύσκολο και ηλίθιο να πηγαίνουμε με 340 χλμ./ώρα τροχό με τροχό. Για τον ίδιο τον Λιούις, έρχεται φυσικά. Αναγκάστηκα για να τον αντιμετωπίσω να κάνω διαλογισμό. Διάβασα βιβλία σχετικά με τη φιλοσοφία. Περνούσα 20 λεπτά κάθε πρωί και κάθε βράδυ κάνοντας διαλογισμό. Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη συγκέντρωση και την πρακτική της ευαισθητοποίησης. Αλλά εν πάσει περιπτώσει αυτό έκανα και απέδωσε. Σταμάτησα να φοβάμαι ότι θα χάσω το πρωτάθλημα και οι αρνητικές σκέψεις έχασαν τη δύναμή τους.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!