Νικητής ο Λάτβαλα με Toyota στην Σουηδία (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Νικητής ο Λάτβαλα με Toyota στην Σουηδία (vid)
Το Yaris WRC παίρνει την πρώτη του νίκη με τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα στη Σουηδία και ανεβάζει την ομάδα της Toyota στο ουράνια με αυτή του την επίδοση.

Ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος και στις δύο ειδικές διαδρομές το πρωί της Κυριακής διευρύνοντας την διαφορά που είχε από τον Οτ Τάνακ στα 7.1 δευτερόλεπτα στην πρώτη ειδική και στα 9.1 δευτερόλεπτα στην δεύτερη και εκεί ήταν το σημείο που οι άνθρωποι της Toyota άρχισαν να ελπίζουν στην νίκη.

Ο Τάνακ ήταν πολύ γρήγορος το Σάββατο και είχε μειώσει το προβάδισμα του Λάτβαλα στα 3.8 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο το Ford Fiesta WRC του Τάνακ την Κυριακή αντιμετώπισε πρόβλημα με την υπερστροφή στο φρέσκο ​​χιόνι και η διαφορά εκτοξεύτηκε στα 20 περίπου δευτερόλεπτα και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη καθώς ήταν μόλις 16.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λάτβαλα, αλλά πέταξε οποιαδήποτε πιθανότητα νίκης, με ένα άσκοπο τε-τα-κε στην πρώτη στροφή της πρώτης ειδικής της Κυριακής .
Ο Ντάνι Σορντό της Hyundai και ο Κρέγκ Μπριν της Citroen Craig τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη αντίστοιχα, με διαφορά 2,5 λεπτών από τον πρώτο. Ο Έλφιν Έβανς με Ford Fiesta WRC αντιμετώπισε πρόβλημα με την κινητήρα του στην πρώτη ειδική επιτρέποντας στον Χέϊντεν Πάντον να τον πλησιάσει.

Έτσι η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

1 Γιάρι Μάτι Λάτβαλα Toyota 2m04m59.3s

2 Οτ Τάνακ Ford +20.0s

3 Σεμπαστιάν Οζιέ Ford +58.3s

4 Ντάνι Σόρντο Hyundai +2m03.5s

5 Κρέγκ Μπριν Citroen +2m36.0s

6 Έλφιν Έβανς Ford +5m14.8s

7 Χέιντεν Πάντον Hyundai +5m23.5s

8 Στεφάν Λεφέμπρ Citroen +6m52.1s

9 Πόντους Τιντεμόντ Skoda +8m33.3s

10 Τίιμου Σούρινεν Ford +9m27.7s

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!