Κομψό και πληθωρικό το Opel Insignia Sports Tourer (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Κομψό και πληθωρικό το Opel Insignia Sports Tourer (video)
Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Monza, το νέο Insignia Sports Tourer καταφέρνει να συνδυάζει thn αισθητική πρωτοτυπία με τεράστιους χώρους και πρακτικότητα.

Είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, με μήκος που φτάνει στα 4.986 μέτρα, έχει κατά 9,2 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο και αυξημένο κατά 1 πόντο μετατρόχια. Παρόλα αυτά είναι έως και 200 κιλά πιο ελαφρύ, με αποτέλεσμα τόσο η οδική του συμπεριφορά όσο και οι επιδόσεις, να έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Το αμάξωμά του έχει αναλογίες κουπέ και δείχνει να ρέει στο χώρο, με εξαιρετική αεροδυναμική. Ωστόσο ο χώρος αποσκευών έχει αυξήσει τη χωρητικότητά του κατά 100 λίτρα, στα 600 ή στα 1.640, σε πενταθέσια και διθέσια διάταξη αντίστοιχα.

Μαζί με τους χώρους όμως, στο νέο Opel Insignia Sports Tourer που θα δούμε επίσημα στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, έχει αυξηθεί σημαντικά και η πρακτικότητα. Η πίσω πόρτα στις εκδόσεις με keyless entry ανοίγει με μια απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα και κλείνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ταυτόχρονα, το ύψος του ανοίγματός της ρυθμίζεται, ενώ σταματά αυτόματα η κίνησή της αν συναντήσει εμπόδιο τόσο στο άνοιγμα, όσο και στο κλείσιμο.

Ταυτόχρονα, η πλάτη του πίσω καθίσματος έρχεται σε οριζόντια θέση για την αύξηση του χώρου φόρτωσης πανεύκολα. με ένα χειριστήριο στο χώρο αποσκευών. Επίσης χωρίζεται σε τρία τμήμα, με λόγο 40:20:40, ώστε να προσφέρει πολλές δυνατότητες διαφορετικής διάταξης.

Επιπλέον, το Flex Organizer Pack με πλαϊνές ράγες, διαχωριστικά δίχτυα και διάφορες επιλογές ασφάλισης διατίθεται προαιρετικά, ώστε όλα τα φορτία να μεταφέρονται με τάξη και ασφάλεια.

Πέρα όμως από την αισθητική και την πρακτικότητα του αμαξώματος, εντυπωσιακός είναι και ο εξοπλισμός του νέου Opel Insignia Sports Tourer. Εκτός των συνήθως στοιχείων της κατηγορίας, περιλαμβάνονται Head-up-Display, Κάμερα 360 που διευκολύνει τους ελιγμούς παρκαρίσματος, σύστημα διατήρησης και προσαρμογής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και τέλος σύστημα προειδοποίησης διασταύρωσης με οχήματα που έρχονται από πίσω (Rear Cross Traffic Alert).

Χωρίς να έχουν ανακοινωθεί επισήμως, οι κινητήρες αναμένονται να είναι τα γνωστά σύγχρονα σύνολα βενζίνης των 1.4 λίτρων με turbo και diesel των 1.6 λίτρων με ισχύ 150 και 136 ή 160 ίππους αντίστοιχα για τις εισαγωγικές εκδόσεις. Οι κορυφαίες εκδόσεις θα έχουν δίλιτρα σύνολα βενζίνης και diesel με 250 και 180 ίππους αντίστοιχα. Νέα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι επίσης διαθέσιμα, με το αυτόματο να είναι πλέον οκτώ σχέσεων, ενώ στο τομέα της μετάδοσης θα υπάρχει και η δυνατότητα τετρακίνησης, μέσω του πολύ προηγμένου συστήματος που θα διαθέτει αυτόματη κατανομή ροπής.

Σύμφωνα με την Opel, η δυνατότητα παραγγελίας του Opel Insignia Sports Tourer ξεκινά μέσα στο Φεβρουάριο του 2017 στη Γερμανία και στο τέλος Μαρτίου για τις υπόλοιπες αγορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!