Λίφτινγκ για το Skoda Citigo

Πέτρος Πιτσίνης
Λίφτινγκ για το Skoda Citigo
Το μωρό της τσέχικης μάρκας υπέστη μικρές αισθητικές επεμβάσεις, για να συνεχίσει να συγκινεί το νεανικό κοινό του.

Μπαίνοντας στον 6ο χρόνο της παραγωγής του το Skoda Citigo, μέλος της τρόικας των μικρών αυτοκινήτων του group VW που συναντάμε επίσης ως Seat Mii και VW Up, δέχτηκε μικρής έκτασης αλλά ουσιαστικές αισθητικές αλλαγές.

Οι περισσότερες από αυτές εστιάζονται στο εμπρός μέρος του μικρού μοντέλου πόλης, όπου έχει αλλάξει το καπό, ο προφυλακτήρας, η μάσκα και οι προβολείς ομίχλης. Νέας σχεδίασης τροχοί συμπληρώνουν τις εξωτερικές αλλαγές, που φρεσκάρουν χωρίς να αλλοιώνουν την γνώριμη εικόνα.

Εσωτερικά νέο τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια, διαφορετική σχεδίαση οργάνων και νέες επενδύσεις δίνουν τον τόνο της αλλαγής, χωρίς επίσης να έχει διαφοροποιηθεί το σχεδιαστικό μοτίβο. Στον εξοπλισμό πλέον περιλαμβάνεται αυτόματος κλιματισμός, πιο εργονομικά καθίσματα και προβολής ομίχλης με λειτουργία φωτισμού της στροφής. Τέλος οι προβολείς διαθέτουν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.

Λόγω των διαφορετικών προφυλακτήρων το μήκος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί ελάχιστα, κατά 34 χιλιοστά, χωρίς όμως να έχει αλλάξει το μεταξόνιο, τα μετατρόχια, το πλάτος ή το ύψος.

Τα διαθέσιμα αμαξώματα συνεχίζουν να είναι τριών πέντε θυρών, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στα μηχανικά μέρη, όπου ο τρικύλινδρος κινητήρας του λίτρου συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε εκδόσεις 60 και 75 ίππων. Επίσης διαθέσιμη με τον ίδιο κινητήρα είναι έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνη/φυσικό αέριο) με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, ισχύος 68 ίππων. Τα διαθέσιμα κιβώτια ταχυτήτων παραμένουν και αυτά ως είχαν, χειροκίνητο ή αυτόματο πέντε σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!