Συνωστισμός για τη νίκη στη Σουηδία (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Συνωστισμός για τη νίκη στη Σουηδία (video)
Το πρωινό shakedown στο δεύτερο γύρο του WRC, το ράλι Σουηδίας, έδειξε ότι ο ανταγωνισμός και το θέαμα θα είναι πιο έντονα από ποτέ.

Θέσεις μάχης πήραν τα πληρώματα του WRC για το δεύτερο γύρο του θεσμού, στη Σουηδία, μετά το πρωινό shakedown. Η έκπληξη της ημέρα ήταν προφανώς ο 17ος χρόνος του Οζιέ, που έγινε όμως κάνοντας κυριολεκτικά βόλτα, με σκοπό να διατηρήσει ακέραια τα ελαστικά του.

Από εκεί και πέρα, όσοι πίεσαν πραγματικά έδειξαν ότι έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες για νίκη και η μάχη θα κριθεί μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και έντονο θέαμα.

Στην ειδική διαδρομή Σκάλα των 6,8 χιλιομέτρων ο Όστμπεργκ με το Ford Fiesta WRC έκανε την έκπληξη και άφησε πίσω όλους τους ανταγωνιστές του, με χρόνους όμως που δείχνουν ότι όλοι έχουν διαπιστευτήρια νίκης. Ο Μπριν με το Citroen C3 ήταν δεύτερος με χρόνο μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργό, ενώ στο κατόπι του βρέθηκε ο Πάντον με το Hyundai i20 και ο Μικ με το έτερο C3, μόλις 5 και 6 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Όστμπεργκ.

Πολλά θα κριθούν φυσικά από την εξέλιξη του καιρού και τη σειρά εκκίνησης. Αν χιονίζει, οι πρώτοι θα έχουν μειονέκτημα καθώς θα «ανοίγουν» το δρόμο για να πατήσουν οι επόμενοι με πιο καλή πρόσφυση. Στην αντίθετη περίπτωση, οι πρώτοι θα έχουν πλεονέκτημα.

Σήμερα το βράδυ το βράδυ ξεκινά η υπέρ ειδική και αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η δράση μεταφέρεται στα παγωμένα δάση. Στη συνέχεια οι χρόνοι των 10 πρώτων στο shakedown.

1. Όστμπεργκ Ford Fiesta 4:11.6

2. Μπριν Citroën C3 4:11.7

3. Πάντον Hyundai i20 4min 12.1sec

4. Μικ Citroën C3 4min 12.2sec

5. Σορντό Hyundai i20 4min 14.0sec

6. Νεβίλ Hyundai i20 4min 14.5sec

7. Έβανς Ford Fiesta 4min 15.1sec

8. Λεφέμπβρ Citroën DS 3 4min 16.1sec

8= Τάνακ Ford Fiesta 4min 16.1sec

10. Λάτβαλα Toyota Yaris 4min 16.2sec

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!