Ποια μάρκα αύξησε τα κέρδη της 66%;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια μάρκα αύξησε τα κέρδη της 66%;
Η εντυπωσιακή πορεία πωλήσεων που είχαν τα νέα μοντέλα της το 2016, της επέτρεψαν αντίστοιχα μεγάλη αύξηση εσόδων και κερδών.

Ο λόγος για τη σουηδική Volvo, της οποίας ο εν εξελίξει οικονομικός και λειτουργικός μετασχηματισμός επιβεβαιωμένα πλέον κινείται ταχύτατα και στη σωστή κατεύθυνση.

Η μάρκα ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά 66% των λειτουργικών κερδών της για το 2016, στα 1,16 δισ. Ευρώ, καθώς οι πωλήσεις της παγκοσμίως κατέγραψαν νέο ρεκόρ, φθάνοντας τα 534.332 αυτοκίνητα. Συνολικά, οι πωλήσεις της Volvo παγκοσμίως αυξήθηκαν το 2016 κατά 6,2%, σημειώνοντας βελτίωση κατά 18,1% στις Η.Π.Α. και 11,5% στην Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές της.

Τα καθαρά έσοδα της Volvo για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 10%, στα 19,1 δισ. Ευρώ, ενώ το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε περισσότερο από 50%, κλείνοντας στο 6,1% από 4% που ήταν το 2015.

«Η Volvo καθίσταται όλο και πιο εύρωστη εν όψει των επερχόμενων μεγάλων αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson), πρόεδρος και CEO της σουηδικής μάρκας. «Τα νέα μοντέλα μας γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, οι πωλήσεις κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ και τα κέρδη σημειώνουν σημαντική αύξηση. Πρόκειται για αποτελέσματα που αντανακλούν τη συνεισφορά όλων των εργαζομένων. Στον απόηχο αυτών των επιτευγμάτων, είμαι πεπεισμένος ότι και το 2017 οι πωλήσεις μας θα καταγράψουν ένα ακόμη νέο ρεκόρ».

Στη διάρκεια του 2016 η Volvo ολοκλήρωσε το λανσάρισμα της σειράς 90, κορυφαίας στη γκάμα της, ενώ κατάφερε με επιτυχία να εδραιωθεί ως κατασκευαστής υψηλού κύρους. Επιπλέον, μέσα στο 2016 η Volvo ανακοίνωσε δύο σημαντικές νέες συμμαχίες που ενισχύουν την ηγετική της θέση στα πεδία της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας.

Τον Αύγουστο ένωσε τις δυνάμεις της με την Uber, για την ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων επόμενης γενιάς. Το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με την Autoliv, ηγετική δύναμη παγκοσμίως στα συστήματα ασφαλείας οχημάτων, για την ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης. Ήταν η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία κύρους συνεργάστηκε με κορυφαίο προμηθευτή, για την εξέλιξη νέων προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!