Διαχρονικά εντυπωσιακά τα Renault

Πέτρος Πιτσίνης
Διαχρονικά εντυπωσιακά τα Renault
Η γαλλική κομψότητα είναι διάσημη στα πέρατα του κόσμου και τα μοντέλα της Renault από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, μας δείχνουν το γιατί.

Η διεθνής έκθεση Rétromobile στο Παρίσι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο του κλασσικού αυτοκινήτου. Στη φετινή διοργάνωση (8-12 Φεβρουαρίου) η Renault, με μια σειρά μοντέλων από το παρελθόν και το εντυπωσιακό Renault TREZOR, το οποίο πρόσφατα απέσπασε τον τίτλο του πιο όμορφου πρωτοτύπου για το 2016, αποδεικνύει ότι η προσεγμένη αισθητική αποτελεί διαχρονικά ένα από τα χαρακτηριστικά της μάρκας.

Μάλιστα μια λεπτομέρεια, ένα μικρό αστέρι κρυμμένο στη βάση του πίσω σήματος του TREZOR, αποτελεί το σύνδεσμο με το παρελθόν. Το αστέρι ήταν το έμβλημα του προπολεμικού μοντέλου της Renault με το όνομα REINSASTELLA, ενώ αποτέλεσε την υπογραφή και στη σειρά πολυτελών μοντέλων Stella της εποχής, που βοήθησαν τη μάρκα να ενισχύσει περαιτέρω τη φήμη της.

Τα μοντέλα που εκτίθενται στην έκθεση από την ιστορία της Renault, περιλαμβάνουν αυτοκίνητα θρύλους όπως τη REINSASTELLA του 1932, που έφερε επανάσταση στον τεχνολογικό τομέα. Επίσης το VIVA GRAND SPORT Cabriolet του 1932, με τον προηγμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό, το θρυλικό Renault 5 Turbo του 1982 και το πρωτότυπο LAGUNA (1990), που χάρη στις αναλογίες του και τα στυλιστικά στοιχεία (π.χ. απουσία παρμπρίζ) συνδέει σχεδιαστικά το παρελθόν με το μέλλον της μάρκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!