Υπέρ της κατάργησης του μπόνους της Ferrari ο Μόσλεϊ
Για όλους και για όλα εκφράζει τον τελευταίο καιρό ο Μαξ Μόσλεϊ, ο οποίος παίρνει θέση για τα όσα γίνονται στη Formula1. Ο άλλοτε πρόεδρος της FIA αυτή τη φορά τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του μπόνους που λαμβάνει η Ferrari ως η πιο ιστορική ομάδα του σπορ, καθώς δεν έχει χάσει ούτε αγώνα από το 1950.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι είναι άδικο, με δεδομένο ότι λαμβάνει χρήματα και από χορηγίες κάνοντας λόγο για ανισότητα. «Αν ήμουν εγώ, θα το έκανα αμέσως. Το θέμα είναι ότι πάντα η Ferrari παίρνει περισσότερη χορηγία από άλλες ομάδες και μετά παίρνει εξτρά χρήματα. Αν έχεις τρεις φορές περισσότερα λεφτά, μπορείς να έχεις μεγαλύτερο κινητήρα και τεράστιο πλεονέκτημα.
Αυτό είναι ανισότητα μεταξύ των μονοθεσίων και των οδηγών. Θα προτιμούσα να τους δω όλους να έχουν το ίδιο ποσό για να ξοδέψουν και ο πιο έξυπνος κινητήρας να κάνει το καλύτερο μονοθέσιο και τον καλύτερο οδηγό να πηγαίνει καλύτερα από τους υπόλοιπους. Είναι άδικο δύο ή τρεις ομάδες να παίρνουν περισσότερα χρήματα», ήταν τα λόγια του.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!