Στάινερ: «Κατάλληλος για τη Formula1 ο Μπρον»

Νίκος Τσιώκος
Στάινερ: «Κατάλληλος για τη Formula1 ο Μπρον»
Ο Γκάνθερ Στάινερ πιστεύει ότι ο Ρος Μπρον είναι ο κατάλληλος για το πόστο που ανέλαβε στη Formula1 επειδή γνωρίζει το άθλημα και δεν έχει να αποδείξει κάτι.

Όλοι γνωρίζουν τον Ρος Μπρον και σε αυτό στάθηκε και ο Γκάνθερ Στάινερ μιλώντας για την έλευση της Liberty Media στη Formula1 και την ανάληψη του πόστου, ώστε να ασχολείται με το αγωνιστικό κομμάτι, από τον άλλοτε επικεφαλής της Mercedes. Το αφεντικό της Haas πιστεύει πως είναι ο κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ απένειμε τα εύσημα και στον Μπέρνι Έκλεστοουν.

«Ήταν πολύ καλή απόφαση, κατά τη γνώμη μου, να πάρουν τον Ρος (Μπρον). Ξέρει την F1, δεν έχει τίποτα να αποδείξει και δε χρειάζεται να το κάνει. Γι' αυτό μπορείς να πάρεις αποφάσεις. Έτσι, πιστεύω ότι η F1 έχει ένα καλό μέλλον, αλλά όσοι έχουν δουλέψει στην F1 είναι ευγνώμονες στον Μπέρνι (Έκλεστοουν) που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε τώρα.

Η F1 δε θα υπήρχε τώρα χωρίς τον Μπέρνι. Πρέπει να τον σεβαστούμε γι' αυτό επειδή είναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία. Η F1 χωρίς αυτόν; Θα μας λείψει ο χαρακτήρας, αλλά προχωράμε. Πάντα υπάρχει κάτι μετά και ελπίζω οι νέοι μέτοχοι να κάνουν καλοί δουλειά, το ίδιο καλή ή καλύτερη από αυτή του Μπέρνι.

Αν κάνουν τόσο καλή όσο εκείνος, τότε θα είναι ένα καλό άθλημα για πολύ καιρό», είπε, αρχικά, για να αναφερθεί και στην ενδεχόμενη αμερικανοποίηση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Νομίζω ότι η F1 είναι αρκετά εμπορική τώρα, όμως αν η Liberty Media θα πρέπει να έχει κάποια εμπειρία, αυτή θα είναι να φέρει περαιτέρω και πιο φρέσκια τεχνολογία για να αυξήσει τους οπαδούς του αθλήματος.

Ελπίζω να το κάνουν και είναι σε καλή θέση. Έχουν αυτή την εμπειρία. Ο Τσέις Κάρεϊ προέρχεται από αυτό το περιβάλλον, προέρχεται από σκληρό επιχειρηματικό περιβάλλον και πιστεύω ότι μπορούν να μεγαλώσουν την επιχείρηση.

Αυτό που είναι σημαντικό για μας είναι ότι έχουμε πολλά μάτια πάνω μας. Πώς θέλουν να το κάνουν; Δεν έχουμε δει πλάνο. Υπάρχουν πολλές ιδέες και ο Τσέις Κάρεϊ έδωσε μία συνέντευξη πρόσφατα σ' ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια των ΗΠΑ, έδωσε μία μικρή γεύση του τι θέλει να κάνει», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!