Λάουντα: «Δε θα ήταν πρωταθλητής ο Ρόσμπεργκ χωρίς τη Mercedes»
Τον στόχο του κατάφερε να πετύχει ο Νίκο Ρόσμπεργκ μέσα στο 2016, όμως ο Νίκι Λάουντα ξεκαθάρισε ότι δε θα γινόταν ποτέ αυτό χωρίς τη βοήθεια της Mercedes. Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος των «ασημί βελών» τόνισε πως ο Γερμανός δε θα έφτανε στον τίτλο αν δεν είχε στα χέρια του το κορυφαίο μονοθέσιο.
Και φαίνεται ότι έχει δίκιο ο άλλοτε πιλότος της Formula1, με δεδομένο ότι ο Ρόσμπεργκ με λιγότερο ανταγωνιστικά μονοθέσια στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει και πολλά πράγματα. «Ο Νίκο (Ρόσμπεργκ) έχει βελτιωθεί τόσο πολύ λόγω της ομάδας και του μονοθεσίου. Έχουμε κερδίσει τρεις τίτλους κατασκευαστών και ο Χάμιλτον δύο πρωταθλήματα οδηγών.
Με το ασημί βέλος, ο Νίκο είχε το μονοθέσιο και το υλικό στα χέρια του. Πρέπει να το δείτε ως συνδυασμό του Ρόσμπεργκ και της Mercedes. Μόνος του δε θα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής. Είναι το μονοθέσιο, η ομάδα και ο Ρόσμπεργκ μαζί», ανέφερε ο Λάουντα στη γερμανική Sports Bild.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ξαφνική αποχώρηση του Ρόσμπεργκ και την έλευση του Βαλτέρι Μπότας. «Έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε και τώρα κοιτάμε το μέλλον και δε θρηνούμε τον Ρόσμπεργκ καθόλου».
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!