Έτοιμη η ομάδα της Suzuki στο MotoGP

Γιώργος Βαρίνος
Έτοιμη η ομάδα της Suzuki στο MotoGP
H Suzuki είχε μείνει τελευταία από τις εργοστασιακές ομάδες που συμμετέχουν στο MotoGP που δεν είχε παροαυσιάσει την μοτοσυκλέτα της. Η παρουσίαση της νέας GSX-RR που έγινε στην Sepang ολοκλήρωσε το grid των εργοστασιακών ομάδων και οδηγών.

Με το πρώτο τεστ της χρονιάς να ξεκινά αύριο 30.1.2017, ήταν λογικό η Suzuki, με τη νέα της σύνθεση, να επιλέξει να κάνει την παρουσίαση των μοτοσυκλετών της για το 2017, στην Μαλαισία. Οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί Αντρέα Ιαννόνε και Άλεξ Ρινς αποκάλυψαν τις GSX-RR του 2017. Η Suzuki είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει ακόμε περισσότερες νίκες. Πέρισυ πήρε την πρώτη της νίκη, στο Silverstone με τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος δέχθηκε την πλουσιοπάροχη προσφορά της Yamaha και πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο. Το ίδιο σχεδόν έγινε και με τον Αντρέα Ιαννόνε που δεν ανανέωσε στην Ducati αφού έπρεπε να αδειάσει μία θέση για τον Χόρχε Λορένθο. Ο Αντρέα Ιαννόνε είχε μια δύσκολη χρονιά με πολλές πτώσεις και τραυματισμούς, αλλά και μια πανάξια νίκη στο Red Bull Ring που ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη της Ducati από το 2010!

Η ECSTAR συνεχίζει να είναι ο βασικός χορηγός της ομάδας που και για το 2017 θα είναι βαμμένη στα γαλάζια. Η νέα μοτοσυκλέτα αποτελεί εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του 2016, με αρκετές βελτιώσεις στον κινητήρα, μικρές αλλαγές στο πλαίσιο και νέα ηλεκτρονικά.

Τέλος να αναφέρουμε πως το φέρινγκ που βλέπουμε για τις ανάγκες του video ή της φωτογράφισης και ίσως και κατά την διάρκεια των δοκιμών δεν θα είναι αυτό που θα δούμε στον πρώτο νυχτερινό αγώνα του Qatar, καθώς όλες οι ομάδες προσπαθούν τελευταία στιγμή να εμφανίσουν δημόσια τις τελικές σχεδιάσεις τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!