Τσεκάρει την επιστροφή στο WRC η Ford

Νίκος Τσιώκος
Τσεκάρει την επιστροφή στο WRC η Ford
Η Ford τσεκάρει το ενδεχόμενο επιστροφής της στο WRC, μετά τη νίκη του Σεμπαστιάν Οζιέ με το Fiesta στην πρεμιέρα του Μόντε Κάρλο.

Από το 2012, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η Ford έχει μείνει να προμηθεύει με οχήματα και μηχανική υποστήριξη την M-Sport, με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, η νίκη του Σεμπαστιάν Οζιέ στην πρεμιέρα του Μόντε Κάρλο ήταν η πρώτη για το Fiesta, έπειτα από τον Νοέμβριο του 2012, κάτι που έβαλε σε σκέψεις την μπλε οβάλ εταιρεία. Για την ακρίβεια, τσεκάρεται το ενδεχόμενο επιστροφής στο WRC, κάτι που παραδέχτηκε και ο επικεφαλής της Ford Performance σε παγκόσμιο επίπεδο, Ντέιβ Πέριτσακ.

«Είναι η πρώτη μου φορά που βρέθηκα σε αγώνα του WRC και ήταν εκπληκτικά. Έχουμε εμπλακεί σ' έναν αριθμό διαφόρων μηχανοκίνητων σπορ, στο GRC στην Αμερική και τώρα στο WRX με τον Κεν Μπλοκ και την ομάδα μας εκεί. Όμως, τώρα είμαι εδώ και με το ολοκαίνουριο αυτοκίνητο θα είναι μία καλή σεζόν.

Το να έχουμε τον Σεμπαστιάν (Οζιέ) στο αυτοκίνητο είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται, οπότε είναι μεγάλο deal για μας και είμαστε ενθουσιασμένοι», ήταν τα λόγια του. Μάλιστα, ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι η Ford θα κάνει το... comeback στο μέλλον και άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

«Ρίχνουμε μία ματιά σε αυτό. Δουλεύουμε με τον Μάλκολμ Γουίλσον, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, και θα βρούμε μία λύση πώς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μαζί του στο μέλλον», πρόσθεσε. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε τη Ford να είναι ξανά με ιδιόκτητη ομάδα στο WRC τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!