Ενδιαφέρεται ακόμη για Formula1 η Lamborghini

Νίκος Τσιώκος
Ενδιαφέρεται ακόμη για Formula1 η Lamborghini
Ο Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε πως η Lamborghini παραμένει ανοιχτή στο ενδεχόμενο εμπλοκής στη Formula1, αλλά μόνο αν μειωθεί το κόστος της συμμετοχής.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασης της Aventador S ο Στέφανο Ντομενικάλι ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Lamborghini στη Formula1. Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας τόνισε πως παραμένει στα πλάνα η συμμετοχή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά μόνο αν μειωθεί το κόστος αυτής.

«Αγγίζετε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο της καρδιάς μου, όμως θέλω να είμαι ξεκάθαρος μαζί σας. Σήμερα έχουμε άλλες προτεραιότητες και πρέπει να είμαστε πλήρως προσηλωμένοι σε αυτές. Αύριο; Επειδή τα μηχανοκίνητα σπορ θα είναι πάντα μέρος της Lamborghini, αν αλλάξει η πλατφόρμα της F1 και έχουμε σταθερότητα ως εταιρεία, τότε η απάντηση είναι ''γιατί όχι;''», είπε ο άλλοτε επικεφαλής της Ferrari.

Πάντως, για την ώρα είναι ξεκάθαρο ότι η ιταλική μάρκα εστιάζει αλλού την προσοχή της, αφού πέραν της Aventador S, έχει συγκεντρωθεί στο Urus, που αναμένεται να γίνει το πιο γρήγορο SUV στον κόσμο και να διπλασιάσει τις ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2019. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το όνομα της Lamborghini το έχουμε δει ξανά στη Formula1 το 1991, όταν το χρησιμοποίησε η ομάδα Modena.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!