Ανέλαβε η Liberty, επίσημα τέλος από Formula1 ο Έκλεστοουν

Νίκος Τσιώκος
Ανέλαβε η Liberty, επίσημα τέλος από Formula1 ο Έκλεστοουν
Η Liberty Media ολοκλήρωσε την αγορά των μετοχών της Formula1 και ο Μπέρνι Έκλεστοουν αποτελεί παρελθόν. Νέο αφεντικό ο Τσέις Κάρεϊ, ρόλοι για Ρος Μπρον και Σον Μπράτσις.

Νέα εποχή και με τη... βούλα έχουμε στη Formula1. Η Liberty Media ολοκλήρωσε την απόκτηση των μετοχών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ανέλαβε τα ηνία του σπορ, ώστε να έρθουν και οι αλλαγές, που προορίζονταν.

Έτσι, έχουμε νέο αφεντικό τον Τσέις Κάρεϊ, με τον Ρος Μπρον να αναλαμβάνει καθήκοντα στο αγωνιστικό κομμάτι για τους κανονισμούς και τον Σον Μπράτσις να παίρνει υπεύθυνο ρόλο στο εμπορικό σκέλος, ώστε να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους χορηγούς. Όσο για τον Μπέρνι Έκλεστοουν, αποτελεί παρελθόν από κάθε ηγετικό ρόλο που είχε στην F1, αλλά θα παραμείνει ως Επίτιμος Πρόεδρος.

«Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την αγορά της F1 και που ο Τσέις (Κάρεϊ) καθοδηγεί αυτή την επιχείρηση. Υπάρχει τεράστια ευκαιρία να μεγαλώσει το άθλημα και έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση πως ο Τσέις, με τις ικανότητές του και την εμπειρία του, είναι το κατάλληλο άτομο για να το πετύχει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος γίνεται Επιτιμος πρόεδρος για την τεράστια επιτυχία του στο να χτίσει αυτό το αξιόλογο παγκόσμιο σπορ», δήλωσε ο πρόεδρος της Liberty Media Corporation, Γκρεγκ Μαφέι. «Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τον ρόλο του επικεφαλής. Η F1 έχει τεράστιο υλικό και πολλές ευκαιρίες.

Απόλαυσα να ακούω από τους οπαδούς, τις ομάδες, τη FIA, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές τις ιδέες τους και τις ελπίδες τους για το άθλημα. Θα δουλέψουμε με όλους τους συνεργάτες για να αυξήσουμε την αγωνιστική εμπειρία και τις νέες διαστάσεις του αθλήματος και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτά τα πλάνα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μπέρνι (Έκλεστοουν) για την ηγεσία του τις τελευταίες δεκαετίες. Το σπορ είναι αυτό που είναι σήμερα εξαιτίας του και της ταλαντούχας ομάδας ανθρώπων που καθοδήγησε και θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της F1. O ρόλος του ως Επίτιμος Πρόεδρος αρμόζει στην τεράστια συνεισφορά του στο άθλημα και είμαι ευγνώμων για την επίγνωσή του και την καθοδήγησή του, καθώς χτίζουμε τη μακροχρόνια επιτυχία της F1», είπε, από τη μεριά του, ο Κάρεϊ.

«Είμαι υπερήφανος για την επιχείρηση που έχω φτιάξει τα τελευταία 40 χρόνια και όλα όσα έχω πετύχει με τη Formula1 και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές, τις ομάδες, τους χορηγούς και τις τηλεοπτικές εταιρείες, με τις οποίες δούλεψα. Είμαι πολύ χαρούμενος που η επιχείρηση αποκτήθηκε από τη Liberty και αυτή σκοπεύει να επενδύσει στο μέλλον της F1.

Είμαι σίγουρος ότι ο Τσέις (Κάρεϊ) θα εκτελέσει τα καθήκοντά του με τέτοιο τρόπο ώστε να επωφεληθεί το άθλημα», ανέφερε, με τη σειρά του, ο Έκλεστοουν. Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αξία επιχείρησης για την F1 εκτιμάται στα 8 δις δολάρια, τη στιγμή που η καθαρή αξία είναι 4,4 δις δολάρια.

Έτσι, σύντομα η Liberty Media θα μετονομαστεί σε Liberty Formula1 Group. Τέλος, για τους νέους ρόλους τους μίλησαν και οι Μπρον, Μπρατσις. «Είναι φανταστικό να επιστρέφω στον κόσμο της Formula1. Έχω απολαύσει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Liberty Media τους τελευταίους μήνες και ανυπομονώ να δουλέψω με τον Τσέις (Κάρεϊ), τον Σον (Μπράτσις) και την υπόλοιπη ομάδα της Formula1 για να βοηθήσουμε στην εξέλιξη του σπορ.

Έχουμε μία σχεδόν πρωτοφανή ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί με τις ομάδες και τους υποστηρικτές για μία καλύτερη F1 γι' αυτούς και το πιο σημαντικό για τους οπαδούς», ήταν τα λόγια του Μπρον, ο οποίος έχει γνωρίσει επιτυχίες στο παρελθόν ως μηχανικός των Ferrari και Mercedes. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα μπω στη Formula1 και θα συνεισφέρω στο να συνεχίσει να μεγαλώνει αυτό το ξεχωριστό άθλημα.

Έχω πάρει θάρρος από τις πολλαπλές ευκαιρίες που υπάρχουν να μεγαλώσουμε την επιχείρηση, να δουλέψουμε κοντά με τους τωρινούς και μελλοντικούς χορηγούς, τις πίστες, τους κατόχους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς επίσης και να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά της ψηφιακής και της επί τόπου αγωνιστικής εμπειρίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οπαδών», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Μπράτσις, που αποτελεί έναν εκ των ηγετών του ESPN.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!