Παίρνει το μπόνους της Ferrari η Liberty Media;

Νίκος Τσιώκος
Παίρνει το μπόνους της Ferrari η Liberty Media;
Η Liberty Media τσεκάρει το ενδεχόμενο να καταργήσει το μπόνους των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που παίρνει η Ferrari ως η πιο ιστορική ομάδα της Formula1.

Από το 1950, όταν ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1, η Ferrari δεν έχει χάσει ούτε αγώνα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Scuderia είναι η πιο ιστορική ομάδα του σπορ και αυτό της φέρνει και κάποιο μπόνους, σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανονισμούς.

Αυτό φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά μεγάλο και το οποίο δίνει άλλον αέρα στην ομάδα του Μαρανέλο. Ωστόσο, με τον ερχομό της Liberty Media, είναι πιθανό αυτό να καταργηθεί. Για την ακρίβεια, η αμερικανική εταιρεία έχει σκοπό να... περάσει πιο δίκαιους κανονισμούς, όσον αφορά τον καταμερισμό των χρημάτων, ώστε να βοηθηθούν και οι μικρότερες ομάδες.

«Αν είσαι η Ferrari, έχεις τεράσια έσοδα από χορηγίες, που πάνε απευθείας σε σένα. Αυτό θα έχει μεγαλύτερη θετική επίδραση από καλούς αγώνες. Σκεφτόμαστε να ισορροπήσουμε τις πληρωμές των ομάδων και φέρουμε περισσότερη δικαιουσύνη. Αυτό θα πρέπει να ζυγιστεί στο μυαλό της Ferrari.

Θα δημιουργηθεί μία μεγάλη πλατφόρμα, που θα βοηθήσει τα έσοδα από τις χορηγίες, οπότε θα υπάρχει πάρε-δώσε», δήλωσε στο περιοδικό Forbes ο διευθύνων σύμβουλος της Liberty, Γκρεγκ Μαφέι. Πάντως, οι Αμερικανοί έχουν μέχρι το 2020 περιθώριο να... φτιάξουν όπως θέλουν το οικονομικό κομμάτι, καθώς τότε λήγουν τα τωρινά συμβόλαια των ομάδων με τη διοίκηση του αθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!