Αυξάνεστε και πληθύνεστε

Γιώργος Βαρίνος
Αυξάνεστε και πληθύνεστε
Το Dendrobium είναι ένα είδος λουλουδιού που ευδοκιμεί στην Σιγκαπούρη. Ωστόσο θα κάνει το ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2017 ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο.

Πρόκειται για την η δημιουργία της Vanda Electrics, μιας εταιρείας με έδρα τη Σιγκαπούρη που είναι γνωστή ως κατασκευάστρια ηλεκτρικών σκούτερ και μικρών οχήματων μεταφοράς φορτίων.

Το γιγαντιαίο άλμα από τα σκούτερ στα supercars φαίνεται λίγο τολμηρό, αλλά η Vanda Electrics έχει κρυμμένους άσσους στο τσεπάκι της. Το υπεραυτοκίνητο Dendrobium σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering, το μηχανολογικό τμήμα δηλαδή, της ομάδας Williams Formula 1. H Williams Advanced Engineering ήταν γνωστή για την ανάπτυξη του υβριδικού supercar της Jaguar με την ονομασία C-X75. Έτσι μπορούμε να πούμε πως η συμμετοχή της βρετανικής εταιρείας, δανείζει τουλάχιστον κάποια αξιοπιστία σε αυτό το εξωπραγματικό supercar.

Το αυτοκίνητο που ονομάζεται Dendrobium- από ένα είδος ορχιδέας που ευδοκιμεί στην περιοχή- θα διαθέτει 4 ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική απόδοση 1.500 ίππων και 4.000 Nm ροπής. Αυτά τα νούμερα είναι ικανά για επιδόσεις που φέρνουν ζάλη, όπως επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 400 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Dendrobium θα διαθέτει μια συστοιχία μπαταριών με τεράστια χωρητικότητα ενέργειας 100 KWh η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία για 400 χιλιόμετρα, σίγουρα όχι με ταχύτητα 400 χλμ./ώρα. Για να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία του τεράστιας ενεργειακής απόδοσης συστήματος πρόωσης, όλα τα μέρη –μπαταρίες, κινητήρες- είναι υγρόψυκτα.

Οι κατασκευαστές του Dendrobium ευελπιστούν να έχουν έτοιμο ένα αυτοκίνητο για λανσάρισμα στην έκθεση της Γενεύης το 2017, από όπου προσδοκούν να αντλήσουν τουλάχιστον 10 παραγγελίες. Η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά από αυτά που γνωρίζουμε από αντίστοιχες προσπάθειες θα πρέπει να βρίσκεται στη σφαίρα των 1.000.000 – 2.000.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!