Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια Πρωταθλητής των Πρωταθλητών! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια Πρωταθλητής των Πρωταθλητών! (vid)
Ο γνωστός αγώνας-γιορτή που «βγάζει» τον Πρωταθλητή των Πρωταθλητών, φέτος γίνεται στις ΗΠΑ. Στο πρώτο σκέλος τελικός νικητής αναδείχθηκε ο άξιος Χουάν Πάμπλο Μοντόγια. Σήμερα (Κυριακή 22.1.2017) αργά θα γίνει ο αγώνας των Εθνών.

Υπήρξαν αρκετές φωνές που απαξίωναν τον αγώνα τον Πρωταθλητών που θα γινόταν φέτος στο Μαιάμι, το γνωστό Race of Champions που είναι ένας αγώνας-γιορτή μεταξύ γνωστών οδηγών και που ξεκίνησε το 1986 ως αγώνας αφιερωμένος στη μνήμη του Χένρι Τοιβόνεν που είχε σκοτωθεί στην Κορσική κατά την διάρκεια αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Την ιδέα την είχαν ο Φρέντικ Τζόνσον και η πιο πετυχημένη οδηγός Ράλλυ, η Μισέλ Μουτόν.

Λέγαμε λοιπόν για αρκετούς που δεν συμφωνούσαν με την επιλογή της τοποθεσίας, ενός μικρού σχετικά γηπέδου μπέιζμπολ, του Marlins Park, που είναι η έδρα της ομάδας Miami Marlins, που αγωνίζεται στην Major League του πρωταθλήματος μπέιζμπολ. Το γήπεδο είναι μικρό για να δημιουργηθεί μια έστω μικρή πίστα και γι αυτό άλλωστε, δεν έγινε η μέχρι τώρα γνωστή σχεδίαση με το γεφυράκι αλλά προτιμήθηκε η λύση των δύο διαφορετικών σε μήκος διαδρομών και η διασταύρωσή τους στο ίδιο επίπεδο. Τέλος πάντων, ο αγώνας ξεκίνησε και το θέαμα ήταν εξασφαλισμένο, τα ατυχήματα δεν έλειψαν (διαβάστε εδώ!) και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο με τους «Αμερικάνους» οδηγούς, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Τα βασικά αγωνιστικά δρώμενα, περιλαμβάνουν συνήθως την πρώτη μέρα τον Αγώνα των Πρωταθλητών, και την δεύτερη μέρα (σήμερα) τον αγώνα των Εθνών. Φέτος, για να είναι και πιο «τρέντυ» με την νέα διοίκηση, προστέθηκε ο αγώνας «Αμερική εναντίον υπόλοιπου κόσμου» που θα γίνει επίσης σήμερα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, στην πρώτη του εμφάνιση στο ROC, κέρδισε το κύπελλο των οδηγών, σε μια σκληρή αντιπαράθεση με τον Τομ Κρίστενσεν, έναν πολυνίκη του θεσμού.

Όποιος θέλει να παρακολουθήσει τον αγώνα των εθνών που θα ξεκινήσει στις 2.00 τα χαράματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος το site προσφέρει live streaming!

Δείτε το video με τα κυριότερα ως τώρα στιγμιότυπα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!