Τα νέα διαστημόπλοια της Ferrari και της Red Bull

Πέτρος Πιτσίνης
Τα νέα διαστημόπλοια της Ferrari και της Red Bull
Το καταδιωκτικό X-Wing Fighter από το Star Wars ζήλεψε τη δόξα της Formula 1 και ντύθηκε στα «πολεμικά χρώματα» της Ferrari και της Red Bull.

Όταν μιλάμε στη Formula 1 για «Πόλεμο των Αστρων», εννοούμε τη μάχη ανάμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes. Ενας Βρετανός καλλιτέχνης όμως, είδε το θέμα από μία εντελώς διαφορετική σκοπιά.
Ο Dean Wright ειδικεύεται σε σχέδια 3D και ανέλαβε να προσαρμόσει εικονικά το διάσημο μαχητικό διαστημόπλοιο X-Wing Fighter από τις ταινίες Star Wars στα δεδομένα της Formula 1. Εξάλλου είναι γνωστό, ότι υπάρχει ένα μεγάλο κοινό με το μικρόβιο της τεχνολογίας, που ενδιαφέρεται για την κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων, αλλά και για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Σε αυτούς απευθύνεται ο Βρετανός γραφίστας βάφοντας το εμβληματικό X-WingFighter στα χρώματα των Ferrari και Red Bull, ώστε να μοιάζει με τα μονοθέσια των δύο ομάδων. Ο Wright έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, αφού το τρισδιάστατο διαστημόπλοιό του φέρει εμφανή ίχνη από τις διαγαλαξιακές μάχες, που έχει δώσει.

Η επιλογή των δύο συγκεκριμένων ομάδων κρύβει πολύ παρασκήνιο, γιατί προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των φίλων του Άγγλου σχεδιαστή στο Facebook και των ακολούθων του στο Twitter. H Ferrari ήταν βεβαίως το…στανταράκι για τη μία από τις δύο θέσεις, γιατί είναι γνωστή η λατρεία των φίλων της Formula 1 προς τη Scuderia.

Την έκπληξη έκανε όμως η Red Bull, η οποία συγκέντρωσε το ένα τρίτο των ψήφων και ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις. Η αυστριακή ομάδα κέρδισε, επειδή έχει συνδέσει στο παρελθόν το όνομά της με τον κινηματογραφικό «Πόλεμο των Αστρων». Μάλιστα στο Γκραν Πρι του Μόντε Κάρλο το 2005 είχαν «ντυθεί» τα μονοθέσιά της με τα λογότυπα του Star Wars, προκαλώντας εντύπωση στους θεατές του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!