Οζιέ και Τάνακ 1-2 στο Μόντε (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Οζιέ και Τάνακ 1-2 στο Μόντε (video)
Η ομάδα της M-Sport με το Ford Fiesta ευνοήθηκε από την ατυχία του Νεβίλ που ηγούταν του αγώνα μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή της τρίτης ημέρας.

Το άνοιγμα των ειδικών διαδρομών του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου στο Μόντε Κάρλο βρήκε τον Νεβίλ πρώτο σε ασφαλή απόσταση περίπου ενός λεπτού από τον δεύτερο Οζιέ, το κλείσιμο όμως του επεφύλασσε μια άσχημη έκπληξη.

Στην 13η και τελευταία διαδρομή της ημέρας, ο Βέλγος οδηγός της Hyundai είχε μια έξοδο με αποτέλεσμα να καταστρέψει την ανάρτησή του και έτσι να βρεθεί μισή ώρα πίσω από τους πρωτοπόρους, στην 15η θέση. Έτσι, μαζί με τον επίσης άτυχο Μικ της Citroen, βρέθηκαν από διεκδικητές της κορυφής, ουραγοί.

Η ατυχία της Hyundai, που υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη κιόλας ειδική «έχασε» από ανατροπή τον Πάντον σε ένα ατύχημα που κόστισε και τη ζωή ενός θεατή, ευνόησε σημαντικά την ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta. Έτσι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Οζιέ που έκανε έναν αγώνα πολύ προσεκτικής τακτικής, βρέθηκε στην πρώτη θέση με τον ομόσταβλό του Οτ Τάνακ στη δεύτερη.

Η τελευταία μέρα του ράλι, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί με τέσσερις, δύο επαναλαμβανόμενες, και μικρές σε μήκος ειδικές διαδρομές που, εκτός απροόπτου, θα επιτρέψουν στην M-Sport να πανηγυρίσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ράλι Μόντε Κάρλο, τρίτη ημέρα: Κατάταξη οδηγών μετά την 13η Ε.Δ

1 Οζιέ

2 Τάνακ +47.1s

3 Λάτβαλα +2m20.6s

4 Μπριν +3m47.3s

5 Σόρντο +4m03.3s

6 Έβανς +7m27.2s

7 Μίκελσεν +9m15.2s

8 Κοπέτσκι +12m34.4s

9 Μπουφιέ +14m41.9s

10 Τίντενμαντ +14m59.3s

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!