Ήλπιζε σε επιστροφή λόγω Ρόσμπεργκ ο Μαλντονάντο

Νίκος Τσιώκος
Ήλπιζε σε επιστροφή λόγω Ρόσμπεργκ ο Μαλντονάντο
Ο Παστόρ Μαλντονάντο ήλπιζε σε επιστροφή στη Formula1 λόγω της αποχώρησης του Νίκο Ρόσμπεργκ από τη Mercedes.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Formula1 το 2017 τσέκαρε εδώ και αρκετό καιρό ο Παστόρ Μαλντονάντο. Ο πιλότος από τη Βενεζουέλα έχει μείνει στην ιστορία των τελευταίων ετών περισσότερο για τα ατυχήματα που δημιουργούσε, κάτι που τον επισκιάζει μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχτηκε πως θέλει να επιστρέψει στους αγώνες, αλλά να το κάνει σωστά.

Όσο για την F1, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα motorsport.com, τόνισε ότι ήλπιζε σε επιστροφή του, όταν προέκυψε το κενό του Νίκο Ρόσμπεργκ. Βέβαια, η Mercedes το κάλυψε με τον Βαλτέρι Μπότας κι έτσι ο Μαλντονάντο θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιστροφή του στη Williams, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του και πανηγύρισε τη μοναδική του νίκη στην Ισπανία το 2012.

«Αξιολόγησα τις επιλογές και ακόμα τσεκάρω όλες τις πιθανότητες για να έχω ένα επαγγελματικό πρόγραμμα και φυσικά η F1 είναι μία από τις κατηγορίες που μ' ενδιαφέρουν. Είχα την ευκαιρία να επιστρέψω, όμως ήθελα να το κάνω μόνο με τις κατάλληλες συνθήκες, όχι σαν αυτές που είχα στην προηγούμενη εμπειρία μου.

Αφού αποχώρησε ο Ρόσμπεργκ, δημιουργήθηκε μία κατάσταση ντόμινο, που θα μπορούσε να μου εγγυηθεί μία καλή ευκαιρία, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Εναλλακτικά υπήρχε η πιθανότητα της Sauber, που είναι καλή ομάδα, με πολλή εμπειρία, όμως έχει τις δύσκολες στιγμές της. Αποφασίσαμε στο τέλος ότι δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για να ικανοποιηθεί η κάθε πλευρά.

Είναι δύσκολοι καιροί για πολλές ομάδες στην F1, όχι μόνο για τη Sauber, λόγω των επιλογών τους, που υπαγορεύτηκαν από οικονομικούς λόγους», ήταν τα λόγια του. Όσο για το μέλλον του, άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για πολλές κατηγορίες, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν έχει συμφωνήσει κάτι για να τρέξει σε κάποια εξ' αυτών.

«Ακούω πολλές φήμες για μένα, αλλά τα νέα ποτέ δεν προκύπτουν από μένα. Πέρυσι ήμουν παρών σε αγώνα των IndyCar, όπου είχα πρόσκληση, και προφανώς κάποιοι σύνδεσαν αυτή την επίσκεψη με το να αγωνιστώ στην κατηγορία.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα συγκεκριμένο και σε αυτή την περίπτωση θα δεχτώ μία πρόταση μόνο αν πιστεύω στην ποιότητά της και ότι μπορεί να με φέρει στις κατάλληλες συνθήκες για μία καλή σεζόν. Υπάρχει το WEC, τα IndyCar, καθώς και η Formula E. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν έχω συμφωνήσει για τίποτα.

Μέχρι να βρω την κατάλληλη ευκαιρία παραμένω ήσυχος. Ναι, θέλω να επιστρέψω στους αγώνες, αλλά μόνο εφόσον μπορώ να το κάνω σωστά», πρόσθεσε ο Μαλντονάντο, ο οποίος έτρεξε με τη Williams από το 2011 μέχρι και το 2013 και με τη Lotus το 2014 και το 2015 πριν αποτελέσει παρελθόν από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!