Έτσι προπονούνται οι πιλότοι της Formula1 ενόψει 2017 (pics)

Νίκος Τσιώκος
Έτσι προπονούνται οι πιλότοι της Formula1 ενόψει 2017 (pics)
Οι πιλότοι της Formula1 έχουν ξεκινήσει εντατική προπόνηση για να είναι στη καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση ενόψει της πρεμιέρας, καθώς το 2017 θα τους βρει με πιο γρήγορα μονοθέσια.

Πιο γρήγορα μονοθέσια αναμένεται να έχουμε στη Formula1 το 2017, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πιο δύσκολα στον χειρισμό και πως οι πιλότοι θα πρέπει να έχουν την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Γι' αυτό και άπαντες έχουν ξεκινήσει την προπόνηση, είτε στο γυμναστήριο με βάρη, είτε στα βουνά με τρέξιμο, είτε στα χιόνια. Ας δούμε, λοιπόν, πώς προπονούνται μερικοί εξ' αυτών ενόψει της νέας σεζόν με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο γυμναστήριο οι Ρικιάρντο, Φερστάπεν, Έρικσον

No pain, no gain #keeppushing

A photo posted by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

Οι δύο πιλότοι της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν, ετοιμάζονται για μία νέα σελίδα με τους «κόκκινους ταύρους» και έχουν επιλέξει το γυμναστήριο και τα βάρη, ώστε να βελτιώσουν την κατάστασή τους στο μυικό σκέλος. «Πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια έκανες προπόνηση για να χάσεις βάρος, τώρα πρέπει να πιέσουμε πιο σκληρά για να ενισχύσουμε τους μύες», είπε ο Ρικιάρντο. Τον ίδιο τρόπο εκγύμνασης έχει επιλέξει και ο Μάρκους Έρικσον.

Στην παραλία ο Στρολ

Morning grind #T-82

A photo posted by Lance Stroll (@lance_stroll) on

Από τη μεριά του, ο Λανς Στρολ επέλεξε μεν κάποια μηχανήματα του γυμναστηρίου, αλλά πήγε στην παραλία για να κάνει την προετοιμασία του. Ο 18χρονος ρούκι θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula1 με τη Williams και θα είναι ο πρώτος Καναδός που συμμετέχει στο σπορ, μετά τον Ζακ Βιλνέβ.

Πήρε τα βουνά ο Χούλκενμπεργκ

Running my socks off!!

A photo posted by Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg) on

Τα βουνά προτίμησε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ για την προετοιμασία του ενόψει της χρονιάς που θα τον βρει να τρέχει για πρώτη φορά με τη Renault. Για την ακρίβεια, επέλεξε τους λόφους του Μονακό. Τι καλύτερο απ' το να κάνεις προπόνηση και να έχεις στο... πιάτο το Πριγκιπάτο; Μάλλον θα κάνει προετοιμασία απευθείας για το Γκραν Πρι του Μόντε Κάρλο ο Γερμανός.

Χιόνια και γυμναστήριο για Μπότας

First training camp of 2017 started yesterday! @anttivierula #firstofmany #VB77 #F1

A photo posted by Valtteri Bottas (@valtteribottas) on

Ο Βαλτέρι Μπότας ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς από το 2017 θα τρέχει για λογαριασμό της Mercedes. Οι απαιτήσεις σίγουρα είναι πιο υψηλές και ο Φινλανδός θέλει να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να ανταπεξέλθει σε αυτές. Ως Σκανδιναβός, επέλεξε τα χιόνια για την προπόνησή του, αλλά και το γυμναστήριο κάνοντας έναν μικρό συνδυασμό.

Σε... λευκό τοπίο οι Χάμιλτον, Οκόν, Γκροζάν

Τι καλύτερο από το να κάνεις προπόνηση στα χιόνια; Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το πιο κατάλληλο σημείο για να βγάλεις εις πέρας το όποιο πρόγραμμά σου, και οι Λιούις Χάμιλτον, Εστεμπάν Οκόν, Ρομάν Γκροζάν, το προτίμησαν αντί να μπουν στα μηχανήματα του γυμναστηρίου ή να βρουν έναν άλλον τρόπο εκγύμνασης.

Τρέξιμο στη φύση για Φαντόρν

Trail running with these views @paolarivadeneyra77 #Marbella #Running #AllTheWayUp

A photo posted by Stoffel Vandoorne (@svandoorne) on

Το ντεμπούτο του στη Formula1 θα κάνει και ο Στόφελ Φαντόρν, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Τζένσον Μπάτον στη McLaren. Ο Βέλγος ελπίζει σε καλύτερες ημέρες της McLaren στο μέλλον και να έχει καλά πλασαρίσματα και επέλεξε το τρέξιμο στη φύση, βέβαια υπό τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!