Αντίστροφη μέτρηση για την Red Bull (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Αντίστροφη μέτρηση για την Red Bull (video)
Μπορεί αγώνες να μην γίνονται αυτή την περίοδο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ομάδες της F1 δεν «τρέχουν» για να προλάβουν να έχουν έτοιμα τα νέα μονοθέσια.

Όπως όλα τα αυτοκίνητα της F1 για το 2017, έτσι και η RB 13 της Red Bull είναι εντελώς νέα. Η ομάδα με έδρα το Μίλτον Κέινς της Βρετανίας έχει ωστόσο και ένα επιπλέον ζήτημα να διαχειριστεί πέραν των σαρωτικών αλλαγών σε πλαίσιο και αεροδυναμική. Μια καινούρια μονάδα ισχύος από τη Renault.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο οι πάντες στο απίστευτης τάξης και καθαριότητας αρχηγείο της ομάδας εργάζονται συνεχώς, ακόμα και όταν σβήνουν τα φώτα, για να είναι τα πάντα έτοιμα στην ώρα τους.

Μια άψογα κουρδισμένη μηχανή, όπως και τα ρολόγια του χορηγού της Tag Heuer, θυμίζει η λειτουργία της, στην οποία τα «γρανάζια» αποτελούν κορυφαίοι μηχανικοί, σχεδιαστές, επιστήμονες πληροφορικής, χημικοί και πολλοί ακόμα επιστήμονες, χωρίς να υπολείπονται και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Τη συμβολή όλων αυτών των ανθρώπων που συνήθως εργάζονται στην αφάνεια, φέρνει στο προσκήνιο το video που δείχνει ότι η επιτυχία και η αποτυχία ενός μονοθέσιου δεν είναι μόνο στα χέρια των Ραϊκόνεν, Φερστάπεν ή ακόμα και των μηχανικών τους. Αλλά έχει να κάνει ακόμα και με τον χειριστή του μηχανήματος καθαρισμού, που δεν θα αφήσει να ξεφύγει ένα… γρέζι, για να βρεθεί στο λάθος σημείο ενός κινητήρα τη λάθος στιγμή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!