Επίθεση Οζιέ, αντίσταση Νεβίλ στο Μόντε

Πέτρος Πιτσίνης
Επίθεση Οζιέ, αντίσταση Νεβίλ στο Μόντε
Η μεγάλη μάχη Hyundai και Ford με Νεβίλ και Οζιέ αντίστοιχα συνεχίστηκε, με την ολοκλήρωση των σημερινών ειδικών να τους βρίσκει στις δύο πρώτες θέσεις.

Με την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα να έχει ακυρωθεί μετά τη δραματική εξέλιξη του θανάσιμου τραυματισμού ενός θεατή, οι έξι της σημερινής ημέρας εξελίχτηκαν χωρίς σημαντικά προβλήματα για την οργάνωση, αλλά με πολλά για τους οδηγούς.

Έξοδος του πρωταθλητή Οζιέ με την έναρξη της ημέρας τον ανάγκασε να μείνει έως και περισσότερο από 1 λεπτό πίσω από τον συνεχώς πρωτοπόρο Νεβίλ, ενώ μια έξοδος του Κρις Μικ με το Citroen C3 στην 4η ειδική διαδρομή τον ανάγκασε να μείνει εκτός διεκδίκησης επί της ουσίας, ενώ βρισκόταν τρίτος στη γενική κατάταξη έως εκείνη την ώρα.

Εξόδους είχαν αρκετοί ακόμα οδηγοί, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές, ωστόσο ο Οζιέ επικρατώντας στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές της ημέρας κατάφερε να ροκανίσει το χρόνο και από τρίτος να περάσει δεύτερος, ελάχιστα πλέον πίσω από τον Νεβίλ.

Διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το κρύο και όχι μόνο με την πρόσφυση, όπως η αδυναμία εκκίνησης του μοτέρ του Toyota Yaris που οδηγεί ο Λάτβαλα στην πρωινή εκκίνηση, αποτέλεσαν μικρότερα προβλήματα στον αγώνα.

Πολύ θετική ήταν η εξέλιξη του αγώνα και για τους δύο Έλληνες που συμμετέχουν στο Μόντε, καθώς αμφότεροι συνεχίζουν και κερδίζουν θέσεις. Ο Ιορδάνης Σρδερίδης με το DS3 WRC, βρέθηκε στην 22η θέση της γενικής με το κλείσιμο της ημέρας και ο Δημήτρης Δριβάκος με το Honda Civic Type R βρίσκεται στην 43η θέση μεταξύ 67 πληρωμάτων που ολοκλήρωσαν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Η τρίτη μέρα του ράλι ξεκινά το Σάββατο στις 9:10 ώρα Ελλάδας και περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές. Εσείς δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι για να ενημερώνεστε για κάθε εξέλιξη στο πάντα απρόβλεπτο Μόντε Κάρλο.

Ράλι Μόντε Κάρλο, δεύτερη ημέρα: Κατάταξη οδηγών μετά την 8η Ε.Δ.

1 Νεβίλ

2 Οζιέ+45.1s

3 Τάνακ +45.4s

4 Λάτβαλα +2m09.7s

5 Σόρντο +2m57.8s

6 Μπριν +3m04.1s

7 Μίκελσεν +5m50.8s

8 Έβανς +8m12.1s

9 Τίντεμαντ +8m22.4s

10 Κοπέτσκι +8m38.2s

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!