Ποιο αυτοκίνητο ξεκόλλησε… Unimog; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ποιο αυτοκίνητο ξεκόλλησε… Unimog; (video)
Μέσα στην αλλοφροσύνη του καιρού έγινε και αυτό. Ένα επιβατικό αυτοκίνητο έλκει εκχιονιστικό Unimog που παγιδεύτηκε στο χιόνι στο Αμπρούζο της Ιταλίας.

Τα Unimog είναι πασίγνωστα επαγγελματικά οχήματα 4Χ4 με τεράστιες εκτός δρόμου δυνατότητες. Γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες διάσωσης, την πυροσβεστική και φυσικά ως εκχιονιστικά. Ωστόσο και αυτά τα εκτός δρόμου θηρία, υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουν στο παχύ χιόνι, ειδικά αν τα ελαστικά τους δεν έχουν πρόσφυση λόγω του πάγου.

Αυτό που κανείς δεν θα μπορούσε ωστόσο ποτέ να θεωρήσει ως πιθανότητα, είναι ένα επιβατικό αυτοκίνητο, έστω και τετρακίνητο, να μπορέσει να διασώσει ένα Unimog.

Ποτέ μη λες ποτέ όμως, διότι, όπως αποδεικνύει περίτρανα το σχετικό video, μια αστυνομική Alfa Romeo 159 Sportwagon Q4 κατάφερε με επιτυχία να απεγκλωβίσει το εκχιονιστικό Unimog από την παγωμένη του παγίδα.

Προφανώς το τεράστιο και πολύ βαρύ όχημα χρειαζόταν μια μικρή ώθηση για να βρει και πάλι πρόσφυση. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι αναβιώνει στην πράξη ο μύθος της επικράτησης του ανίσχυρου Δαβίδ, έναντι του πανίσχυρου Γολιάθ. Άξια η Alfa Romeo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!