Έτοιμη για μεγάλα πράγματα η πρώτη Ducati του Λορένθο (vid)

Νίκος Τσιώκος
Έτοιμη για μεγάλα πράγματα η πρώτη Ducati του Λορένθο (vid)
Τη μοτοσικλέτα της για το 2017 παρουσίασε η Ducati στην πρώτη του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν πιο νευρικός τώρα, παρά στους αγώνες, με τη Desmosedici να είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Σε μία προσπάθεια να επανέλθει στις επιτυχίες η Ducati προχώρησε σε μία μεταγραφή... βόμβα για το 2017, καθώς απέκτησε τον Χόρχε Λορένθο. Ο Ισπανός άλλαξε σελίδα στην καριέρα του, μετά από χρόνια με τη Yamaha, και ελπίζει και ο ίδιος να επιστρέψει στην κορυφή του Moto GP για να φέρει ξανά έναν τίτλο στην ομάδα της Μπολόνια.

Με αυτόν τον στόχο, λοιπόν, έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας μοτοσικλέτας της Ducati, που ήταν εντυπωσιακή με καπνούς και ρυθμικά φώτα για εφέ, με τον Λορένθο να δηλώνει ότι ήταν πιο νευρικός τώρα, παρά στους αγώνες. «Πρέπει να πω ότι είμαι πιο νευρικός τώρα, παρά στους αγώνες! Είναι πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα. Χθες ήταν μεγάλη μέρα επειδή δεν περίμενα όλη αυτή την αγάπη που μου έδειξαν οι άνθρωποι εδώ και οι οπαδοί.

Κάποιοι άνθρωποι είπαν ''καλωσόρισες στην οικογένεια''. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που μπορείς να νιώσεις μόνο σε αυτή την ομάδα. Ήμουν με την ίδια ομάδα και μοτοσικλέτα για πολλά χρόνια, οπότε στη Βαλένθια ήταν μία μεγάλη και θετική αλλαγή. Είναι πολύ ισχυρή και εύκολη στο να κρατήσεις τον έλεγχο στις ευθείες και στις στροφές.

Όταν είσαι αρκετά τυχερός για να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, το μόνο που θέλεις είναι να το επαναλάβεις. Αν είμαστε δυνατοί σε γενικές γραμμές, θα μπορούμε να είμαστε στο βάθρο. Είμαι πολύ υπερήφανος που τώρα ανήκω σε αυτή την οικογένεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, όχι μόνο για ό,τι μου δείξατε χθες, αλλά και για όσα γράψατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα.

Αυτό μου δίνει πολύ ενέργεια για να προσπαθήσω να κάνω την ομάδα πιο δυνατή. Ως αγωνιστής και αναβάτης είμαι σίγουρος ότι θα είναι απίστευτο συναίσθημα», ανέφερε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής. Από τη μεριά του, ο Αντρέα Ντοβιζιόζο θα συνεχίσει για πέμπτη χρονιά με την Ducati κι ελπίζει σε ακόμα καλύτερες ημέρες.

«Το τελευταίο μέρος της περασμένης σεζόν τελείωσε πολύ καλά. Πολύ ενέργεια και πάθος και πήραμε τη νίκη στη Σεπάνγκ. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και μας βοηθάει στην αρχή της σεζόν με τον σωστό τρόπο. Είναι η δέκατη χρονιά μου στο Moto GP, η πέμπτη μου με την Ducati, γι' αυτό και είναι μία πολύ ξεχωριστή χρονιά.

Είχαμε μερικές δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, όμως ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να επιστρέψουμε. Η νέα μοτοσικλέτα; Κάναμε τις πρώτες δοκιμές στη Βαλένθια και υπήρχαν πολλές αναβαθμίσεις στη Σεπάνγκ και θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι την ομάδα με τον Χόρχε (Λορένθο) και που θα δουλέψω μαζί του», ανέφερε ο Ιταλός.

Από τη μεριά του, εμφανώς πιο αισιόδοξος για τη νέα σεζόν, σε σύγκριση με τις προηγούμενες, εμφανίστηκε ο Λουίτζι Νταλ'Ίνια. «Η οργάνωσή μας είναι καλύτερη, έχουμε βελτιωθεί πολύ και έχουμε καταφέρει να έχουμε τη νέα μοτοσικλέτα κατευθείαν μετά τη Βαλένθια.

Απλά θέλαμε να σιγουρέψουμε ότι η νέα μοτοσικλέτα δεν είχε κανένα πρόβλημα, που θα ήταν αδύνατο να λύσουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τώρα έχουμε τους δοκιμαστές μας, Μισέλε Πίρο και Κέισι Στόνερ, μαζί με τους επίσημους ''ήρωές'' μας, τους Χόρχε Λορένθο και Αντρέα Ντοβιζιόζο.

Πρέπει να βελτιώσουμε τη μοσοτικλέτα μας από κάθε πλευρά και σε κάθε λεπτομέρεια», ήταν τα λόγια του γενικού διευθυντή της Ducati. Τέλος, να σημειώσουμε ότι παρόντες στην παρουσίαση ήταν και ο διευθύνων σύμβουλοςτης Ducati Motor Holding, Κλαούντιο Ντομενικάλι, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Ντάβιντε Ταρντότσι, και ο αθλητικός διευθυντής, Πάολο Σιαμπάτι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!