Αμφιβάλλει για το μέλλον του ο Έκλεστοουν

Νίκος Τσιώκος
Αμφιβάλλει για το μέλλον του ο Έκλεστοουν
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν έχει αμφιβολίες για το μέλλον του στην ηγεσία της Formula1, μετά την αγορά από τη Liberty Media.

Αν και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η Liberty Media ήρθε σε συμφωνία για την αγορά του 19,1% των μετοχών της Formula1, ο Μπέρνι Έκλεστοουν διατηρούταν στην ηγεσία του σπορ για τρία ακόμα χρόνια, τώρα ο ίδιος αμφιβάλλει για το μέλλον του. Ο Βρετανός στάθηκε στους νέους ιδιοκτήτες και στο πώς θα στηθεί η εταιρεία υπό την αιγίδα αυτών.

«Πρέπει να δούμε πώς θα στηθεί η εταιρεία. Δεν είναι θέμα των όρων μου, είναι μία περίπτωση του να ρίξουμε μία ματιά και να δούμε πώς θέλουν να κινηθούν. Είναι κάτι που θα συνέβαινε. Όταν γνωρίσαμε αυτούς τους ανθρώπους, είπαμε ότι πρέπει να περιμένουμε επειδή αυτοί είναι ιδιοκτήτες της εταιρείεας και εξαρτάται από αυτούς να αποφασίσουν ποιους θέλουν και ποιους όχι», είπε, αρχικά στο Press Asscociation Sport.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για την έγκριση της αγοράς της F1 από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τονίζοντας πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή. «Δεν είχαν άλλη επιλογή. Δε γινόταν να μην εγκρίνουν, εκτός κι αν αυτοί που έρχονταν ήταν ληστές. Ο μοναδικός λόγος που είχαμε τη συνάντηση ήταν επειδή θέλαμε αλλαγές στο συμβόλαιο της FOM (Formula One Management) και εγκρίθηκαν όλες χωρίς δράματα.

Νομίζω ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».Τέλος, κλήθηκε να απαντήσει αν περίμενε η νέα σεζόν στα τέλη Μαρτίου να ξεκινήσει με τους νέους ιδιοκτήτες. «Ναι, απόλυτα. 100%», πρόσθεσε ο γερο-Μπέρνι, ο οποίος τον Οκτώβριο θα συμπληρώσει τα 87 χρόνια ζωής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!