Τραγωδία στο ράλι Μόντε Κάρλο (upd+video)

Πέτρος Πιτσίνης
Τραγωδία στο ράλι Μόντε Κάρλο (upd+video)
Μια έξοδος του Πάντον με το Hyundai i20 στην πρώτη ειδική του αγώνα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό θεατή.

Οι πραγματικά απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στο ράλι Μόντε Κάρλο και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, συνέβαλαν στην τραγική εξέλιξη του Ράλι Μόντε Κάρλο από την πρώτη κιόλας (βραδινή) ειδική διαδρομή.

Σε παρατεταμένη αριστερή προς το τέλος της και συγκεκριμένα στο 19,9 χιλιόμετρο, ο Νεοζηλανδός οδηγός της Hyundai προφανώς πατώντας κάποιο παγωμένο κομμάτι στο οδόστρωμα, έχασε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και χτύπησε έφυγε δεξιά στο βράχο με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα θεατή -πληροφορίες αναφέρουν φωτογράφο- και να ανατραπεί στη μέση του δρόμου.

Τόσο ο Πάντον όσο και ο συνοδηγός του Κέιναρντ δεν τραυματίστηκαν, ωστόσο ο θεατής, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας απλά για τη διαπίστωση του θανάτου του, έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Το συμβάν επιβεβαιώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου από τη λέσχη αυτοκινήτου του Μόντε Κάρλο και η οργάνωση δήλωσε τη συντριβή της για το συμβάν και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του άτυχου θεατή.

Στο αγωνιστικό μέρος και στη δεύτερη ειδική διαδρομή, που ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου ώρα Ελλάδας καθώς η πρώτη ακυρώθηκε, τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Νεβίλ με Hyundai, ακολουθούμενος από το Οζιέ με Ford και τους Χάνινεν, Μικ και Τάνακ να κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!