Τικ τακ κάνει η McLaren του 1.000.000€

Πέτρος Πιτσίνης
Τικ τακ κάνει η McLaren του 1.000.000€
Ναι, καλά διαβάσατε. Η συνεργασία της McLaren με την Richard Mille, επισφραγίστηκε με ένα χρονογράφο χειρός απίστευτου κόστους.

Μόνο 75 τυχεροί θα μπορέσουν να αποκτήσουν το McLaren RM 50-03, όπως ονομάζεται ο νέος χρονογράφος της Richard Mille. Ακόμα και αυτοί όμως θα πρέπει να ελαφρύνουν σημαντικά τον τραπεζικό τους λογαριασμό, πολύ περισσότερο από την περίπτωση αγοράς μιας τετράτροχης McLaren. Διότι με την παύση της παραγωγής της P1, κανένα supercar της βρετανικής εταιρείας δεν πλησιάζει καν το 1.000.000€.

Η μοναδικότητα, η υψηλή μηχανολογική ακρίβεια και η εκπληκτική προσοχή στη λεπτομέρεια δεν είναι φυσικά θέμα μεγέθους. Αυτά είναι που πληρώνεις σε αυτό το εκπληκτικό ρολόι χειρός, μαζί φυσικά με τα πιο εξεζητημένα υλικά κατασκευής, όπως το τιτάνιο και τα ανθρακονήματα, από τα οποία κατασκευάζεται το McLaren RM 50-03.

Αποτέλεσμα αυτής της κατασκευαστικής αρτιότητας είναι το γεγονός ότι παρά τον πολύπλοκο tourbillion μηχανισμό του, ο σπάνιος αυτός χρονογράφος ζυγίζει μόλις 40 γραμμάρια. Καθώς άλλωστε δημιουργήθηκε για να επισφραγίσει τη συνεργασία των δύο εταιρειών στην F1, έπρεπε να έχει ανάλογη σχέση απόδοσης – βάρους με τα μονοθέσια της McLaren, δηλαδή την κορυφαία.

Οι ιδιαίτερα ευκατάστατοι αγοραστές του McLaren RM 50-03 θα έχουν τη χαρά, μαζί με το νέο τους απόκτημα, να λάβουν και ένα πιστό αντίγραφο σε κλίμακα 1:5 του νέου μονοθέσιου της McLaren για την σεζόν 2017, της MP4-32. Λέτε να είναι αυτός ο λόγος, που θα μπορούσε να προσδώσει μια επιπλέον δικαιολογία στην αγορά ενός τόσο ακριβού ρολογιού;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!