Πρώτη στο χορό του MotoGP η Yamaha (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πρώτη στο χορό του MotoGP η Yamaha (video)
Ο νέες YZR-M1 παρουσιάστηκαν στη Μαδρίτη, με αναβάτες τους Ρόσι και Βινιάλες και στόχο –τι άλλο- το πρωτάθλημα.

Με νέα χρώματα και γραφικά, το γνωστό κινητήρα των 245 ίππων και βάρος 150 κιλά για τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα, έκαναν την εμφάνισή τους οι νέες Yamaha YZR-M1 του 2017 που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα στο MotoGP.

Με τους γνωστούς αριθμούς 46 και 25 για τους Ρόσι και Βινιάλες αντίστοιχα, οι νέες μοτοσικλέτες έχουν πιο βαθύ μπλε χρωματισμό και νέα γραφικά του βασικού χορηγού, της Movistar.

Ο νέος Ισπανός team mate του 9 φορές πρωταθλητή Ρόσι, ο Βινιάλες, που αποτελεί και το νέο πρόσωπο στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Λορένθο για την Ducati, δέχτηκε τις φιλοφρονήσεις όλων των συντελεστών, ακόμα και του Ρόσι.

Ο ίδιος ωστόσο εμφανίστηκε προσγειωμένος, δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από τη νέα μοτοσικλέτα, έτοιμος να παλέψει για τον τίτλο, αλλά συγκρατημένος ταυτόχρονα ώσπου να δει στην πίστα τους αντιπάλους του.

Αντίστοιχα, ο Ρόσι δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος και πάντα με κίνητρο τη νίκη και, γιατί όχι, ένα δέκατο πρωτάθλημα στα 37 του χρόνια.

Οι παρουσιάσεις των νέων μοτοσικλετών όλων των ομάδων θα συνεχιστούν με αυτές των Ducati, Suzuki, Honda, KTM στις 20/1, 29/1, 3/2 και 20/2, αντίστοιχα. Το επόμενο όμως σημαντικό ραντεβού είναι στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, όπου από 30 Ιανουαρίου έως και 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος των επίσημων δοκιμών των ομάδων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!