Το πιο... καυτό Mini John Cooper Works (pics)

Νίκος Τσιώκος
Το πιο... καυτό Mini John Cooper Works (pics)
Το Mini John Cooper Works Countryman ήρθε στο... φως και είναι το πιο... καυτό που έχει κυκλοφορήσει με την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.

Τη νέα γενιά του John Cooper Works έχει έτοιμη η Mini, την οποία θα παρουσιάσει επίσημα στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο λόγος για το Countryman, το οποίο έχει την ονομασία ALL4, αφού η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

Κάτω από το καπό... κρύβεται ο δίλιτρος κινητήρας βενζίνης με 231 ίππους και 350 Nm ροπή, ενώ για τη μετάδοση χρησιμοποιείται ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, τη στιγμή που υπάρχει και η εναλλακτική του αυτόματου Steptronic 8 σχέσεων.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του, το νέο Countryman πιάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 6.2 δεύτερα, 0,8 ή 0,9 δεύτερα πιο γρήγορο από το Cooper S Countryman ALL4, ενώ φτάνει μέγιστη ταχύτητα τα 233 χλμ./ώρα. Όλα αυτά οφείλονται στην πιο σταθερή ανάρτηση, στα πιο δυνατά φρένα της Brembo, στο βάρος του τιμονιού και στους διαθέσιμους προσαρμοστικούς αποσβεστήρες, κάτι που κάνει το JCW καλύτερο στον χειρισμό στις στροφές.

Από εκεί και πέρα, το πακέτο περιλαμβάνει ζάντες 18 ή 19 ιντσών, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, κιτ αεροδυναμικής, μπάκετ καθίσματα και τιμόνι και επένδυση οροφής με ανθρακίτη. Τέλος, να σημειώσουμε ότι περίπου την ίδια περίοδο με τα αποκαλυπτήρια θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, με τις τιμές να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!